Tejbegríz másképpen

2015. július 25.
Évekkel ezelőtt ettél utoljára, de neve hallatára összefut a nyál a szádban? Itt egy tej nélküli, egészséges, fogyókúrás változata. Reggelire, vagy vacsorára, vagy ha csak egy kis édességre vágysz!

Sziasztok!

Ki szereti a tejbegrízt? Kezeket fel! Sűrűn? Folyósan? Én csakis csomósan! 🙂 Bár anyukám soha sem tudta olyan állagúra csinálni, mint amilyen a menzán volt, de azért mindig elfogyott!

A szép emlékek felidézéséhez elhoztam egy egészséges változatát. Nincs benne se tej. Se Búza. Se finomított cukor. De van benne zabkorba. Kókusztej. Sok-sok friss barackkal, ami serkenti a köröm és a haj növekedését, és erősíti is magas szelén- és cinktartalmának köszönhetően.

Szóval ragadjatok fakanalat, élvezzétek a főzést és egyétek szépre magatokat!

Jucus

HAMIS TEJBEGRÍZ

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 főre):

4 dl kókusztej
8 evőkanál zabkorpa
2 közepes barack
1 evőkanál nyírfacukor
4 evőkanál kókusz chips
(A különlegesebb hozzávalókat, bármely nagyobb szupermarketben vagy bioboltban beszerezheted.)

Szükséges eszközök:

kisebb lábas
fakanál
vágódeszka
kés

Elkészítés:

Öntsd a lábasban a tejet, a zabkorpát és a nyírfacukrot. Kis lángon időnként megkeverve, hogy le ne égjen főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ez kívánt állagtól függően 5-10 percet vesz igénybe. Közben pucold meg és vágd fel a barackot. Mikor elkészült vedd le tűzről, és keverd össze a barackkal és a kókusz chips-szel. A tetejére a tálaláshoz hagyjál egy kis díszítést! Jó étvágyat hozzá!

Szeretnél jobban megismerni? Olvasd el a velem készült legfrissebb interjút itt, és less be a mindennapjaimba az instagramon!

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu