Juhtúrós-libatepertős nudli a Márton-napi libapaprikás mellé

2015. október 13.
Egy ínycsiklandó különlegesség, a libapaprikás receptjét a magazin novemberi számában közöltük. Itt pedig álljon a hozzá leginkább illő köret, a juhtúrós-libatepertős nudli receptje.

Az idei Márton-napra valami olyannal rukkol elő a Danubius Hotel Gellért vezető konyhafőnöke, amit előtte vélhetően még nem adtak fel menő étteremben: libabpaprikást készített juhtúrós-libatepertős nudlival. Héjja László ínycsiklandó paprikás receptjét a magazin novemberi számában közöljük, itt pedig álljon az ugyancsak pompás juhtúrós-libatepertős nudli receptje. A szálloda november 5-8. között zajló Borfesztiválján rengeteg más finomság mellett ezt is megkóstolhatjuk.

Hozzávalók 10 személyre: 50 deka burgonya, 2 tojás, 3-4 deka vaj (vagy zsír), 15-20 deka liszt, 20 deka juhtúró, 2,5 deci tejföl, 10 deka libatepertő.

A nudli elkészítése: a burgonyát megfőzzük, és burgonya átnyomón áttörjük. Ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a 2 tojást, a vajat és annyi lisztet amitől még formázható, nyújtható lesz a massza. A tésztát kinyújtjuk, és 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd ezeket a csíkokat kézzel henger alakúra formázzuk. Ezután tetszés szerinti (körülbelül 3 cm hosszú) darabokra metéljük. Bő, sós vízben kifőzzük, majd az elkészült nudlit összekeverjük a juhtúróval és a tejföllel, és sütőben, a libatepertő hozzáadásával készre sütjük.