Borok, libák, fűszerek – és szenzáció a Gellértben

2015. november 03.
Felsorolni is nehéz, mi minden történik, mennyi finomságot kóstolhatunk meg és hány programon vehetünk részt az V. Márton napi Borfesztiválon a Gellértben.

Bemutatni már nemigen kell a rendezvényt, mert évről évre több ezren váltanak rá jegyet, és mivel gazdagságával kitűnik a sok Márton napi libás buli közül, népszerűsége folyamatosan nő. Az idei fesztivál már négy napon át zajlik a Danubius Hotel Gellértben, november 5. és 8. között, alcíme pedig Borok-Libák-Fűszerek. Ennek megfelelő programokra számíthatunk: szenzációként itt készül majd el a világ első pekingi libája és liba sushija, méghozzá Wang mester és Chef Maki közreműködésével. A hotel vezető konyhafőnöke, Héjja László pedig többek között egyedi liba paprikását mutatja be. A Marie Claire olvasói ez utóbbit már ismerhetik, receptje legutóbbi számunkban jelent meg.

A borkóstolókon a legnagyobb nevek mellett olyan kézműves borászatok, vidéki gyöngyszemek is bemutatkoznak, akiknek ritkábban találkozhatunk csak a boraival. De kóstolhatunk kézműves söröket, sörkoktélokat is. Lesz fűszerkurzus: érdekességeket tudhatunk meg a régi és az új magyar konyha fűszereiről. Az 5 étterem 5 fűszer borvacsora szenzációsnak ígérkező menüjét a Gellért Söröző mellett a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! séfjei készítik. Természetesen ehhez is remek borok érkeznek. Vacsora után pénteken és szombaton is after party kezdődik neves énekesekkel és zenekarokkal.

Többféle belépőjegy vagy bérlet váltható, az árakról és a programról részletesen olvashatunk a fesztival oldalán.