Sütőtökös-almás mini piték

2015. november 17.
Az édes, krémes almás-sütőtökös mini piték nem csak egy őszi délutánt dobnak fel, de segítenek megőrizni bőröd szépségét!

Sziasztok!

Két hete egy igazi klasszikust, az almás pitét sütöttük újjá! Ezen felbuzdulva, íme, egy újabb édes, almás mini pite, de ezúttal sütőtökkel felturbózva!

De miért sütőtökkel? Mert most hogy itt az ősz, ideje jobban odafigyelni a bőrápolásra. De nemcsak az arckrémedet érdemes lecserélned, hanem az étrendedet is, minél több vitaminban és ásványi anyagban gazdag zöldségre és gyümölcsre. A sütőtök és az alma azért lesz jó választás, mert mindkettő magas C-vitamin tartalmú, erőteljes antioxidáns, mely megvédi a bőrödet az káros környezeti hatásoktól.

 

Ha pedig nem vagy édesszájú, akkor a blogomon megtalálod a sütőtökös mini pite sós változatát!

Puszi:

Jucus

Sütőtökös-almás mini piték

Elkészítési idő: 10 perc + 25 perc sütés

Hozzávalók (3 pitéhez):

20 dkg sütőtök

20 dkg édes alma

3 evőkanál tejszín (ez lehet rizstejszín is, annak aki érzékeny)

1 teáskanál őrölt fahéj

1 csomag leveles tészta

Szükséges eszközök:

3 mini piteforma, 10 cm átmérőjű
gyümölcshámozó
vágódeszka
kés
kis lábas, fedővel
kanál
kistányér

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A sütőtököt hámozd meg, vágd félbe. Zöldséghámozóval szelj pár vékony cikket, és tedd félre díszítésnek. A többit kockázd fel. Az almát mosd meg, és vágd szintén 1×1 cm-es kockákra. Egy lábasban a tejszínnel, közepes lángon, lefedve kezd el párolni a felkockázott almát és tököt.

Közben a leveles tésztát vágd a sütőpapírral együtt három egyforma háromszögre. Béleld ki a piteformákat vele, a leeső részeket vágd vékony csíkokra a díszítéshez.

Mikor a tök már kezdenek puhulni, ez kb. 5 perc, keverd össze a fahéjjal, és szedd ki a kistányérra hűlni.

Töltsd meg a pitéket egyenlő arányban a keverékkel. A vékony szelet tököket legyező formában tedd a pitékre, majd tészta csíkokat csavard meg helyezd a tetejükre. Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sülnek.

Fotó és szöveg: Szabó Jucus