Advent 18 éven felülieknek

2015. november 23.
Várakozni jó, főleg a jó dolgokra. Lepd meg párodat egy saját készítésű, rendhagyó adventi naptárral, melyet könnyen és gyorsan elkészíthetsz te magad is pár száz forintból. Tömör Elisabeth MET terapeuta azt is elárulja, hogy a saját készítésű kalendárium több mint ajándék, építed vele saját magad, építed általa a kapcsolatotokat.

Huncut meglepetések

Az advent a várakozásról szól, az elcsendesülésről, a befelé figyelésről. De nem csak a gyerekek szeretik számolni a napokat karácsonyig, hanem a felnőttek is. Lepd meg párodat egy saját készítésű rendhagyó adventi kalendáriummal, amit te magad is elkészíthetsz fillérekből. Ugyanúgy ablakokat lehet kinyitni majd, de édesség helyett huncut meglepetések, romantikus üzenetek, érzéki kívánságok lapulnak az egyes napokhoz tartozó kis dobozkákban, borítékokban. A kalendárium elkészítéséhez nincs is másra szükséged, csak 24 kisméretű színes borítékra, dobozkára, vagy akár gyufás skatulyára, melyben egy-egy papír cetli lapul majd.

Mindkettőtöknek élvezetet okoz

Az egyes napokra pedig találd ki mivel és hogyan kényezteted párodat, no és saját magadat! Engedd el a fantáziád, engedd meg magatoknak, hogy újra lobogjon köztetek a láng. A felnőtteknek szóló adventi naptárban olyan közös programokat javasolhatsz, melyet kettesben a hálószobában válthattok valóra. Megszállott csokoládérajongóknak elrejthetsz benne apró bonbonokat is, melyet izgalmas helyekről ehet meg a testedről, megfogalmazhatod érzéki kívánságaidat, vagy akár teljesítheted legvakmerőbb vágyait is a párodnak. A lényeg, hogy olyan dolgokat találj ki, mely mindkettőtöknek örömet okoz. Az is fontos, hogy a kalendárium meglepetései ne legyenek egysíkúak, törekedj a változatosságra. Például csempészhetsz szerelmes üzeneteket is az ablakokba, de ezeket csak fűszerként használd, illetve írhatsz olyan mondatot, melyben megfogalmazod, mit imádsz benne a legjobban.

+ bónusz ötlet: Közös fürdőzés pezsgővel


(Profimedia – Red Dot)

Az ígéret szép szó

Fontos, hogy csak olyat vállalj be, amit teljesíteni is tudsz. Hiszen a szexi naptár épp attól olyan izgalmas, hogy biztosan beteljesül a nap végén. Ha olyan dolgot írtál, javasoltál akár az egyik ablakban is, amihez nincs igazán kedved, vagy tulajdonképpen nem is akarod, az egész kalendáriumosdi visszafelé sülhet el.

Rendhagyó kalendárium, mint terápiás módszer

A kalendárium elkészítése már önmagában véve is öröm, hiszen adni néha jobb, mint kapni. Várni izgalommal, mit fog majd szólni, lesni szemének rebbenését, talán még vonzóbb, mint ha mi kapunk ajándékot. A kalendárium készítése egy belső utazás is egyben, mikor felderíthetjük, hol vannak a határaink, milyen helyzetekkel vannak problémáink, hiszen a be nem vállalt szexuális töltetű mondatok, üzenetek, élmények feltételezik, hogy azokon a bizonyos dolgokon valamiért dolgoznunk kell önmagunkkal. A MET terápia szelíden rakja a helyükre a dolgainkat, ha nyitottak vagyunk és megnyílunk önmagunknak, a változás szelének.