Tényleg nápolyi pizza

2015. december 11.
Leugrottunk az Igenbe egy pizzára. Mert ott a legfinomabb. Nem csoda: a legszigorúbb nápolyi előírások alapján készítik.

Burgonyás, rozmaringos pizza receptjét ismerhetjük meg a Marie Claire január–februári számában. Magát a pizzát pedig az Igenben, az apró pizzázóban, amelyet Vidó Nóri nyitott nemrég Budapest belvárosában. Nóri és a férje nem bízták a véletlenre: a pizzák (és a focacciák) Nápolyból érkezett kemencében sülnek, autentikus receptekből és alapanyagokból.

„A pizza hazájában hagyományosan hajszálvékonyra nyújtják a tésztát, de a kemencében a magas hőmérséklettől megemelkedik, és könnyű, levegős lesz – meséli a tulajdonos. – Az alját a forró kő, a tetejét a láng süti meg, méghozzá szigorúan 60–90 másodperc alatt.”

Nóri évekkel ezelőtt szerepelt már a magazin főzős oldalain, akkor még a Moha és Sáfrány blog szerzőjeként. Az üzlet megnyitása miatt a blog átmenetileg takaréklángon működött, de a rajongóknak nem kell aggódniuk, az Olaszországban és a pizzázóban szerzett tapasztalatokat is beépítve folytatás következik.