Citromos víz , az energizáló csodaszer!

2015. december 14.
Nem csak a forró teához, vagy a jeges limonádéhoz jön jól egy kis citromlé. Azt már eddig is tudtuk, hogy a citromos víz jó, de most kiderült, hogy még annál is sokkal jobb!

Kezdjük az alapoknál. A citromos víz jó, mert finom, mert legalább lesz íze a víznek, és így a kevésbé lelkes vízivók is szívesebben magukra erőltetik a szükséges litereket. És innentől kezdve gyakorlatilag minden csak hab a tortán! Persze azt valószínűleg mind régóta tudjuk, hogy a citromlében rengeteg a C vitamin, hogy savassága miatt a zsírégetésben is segít, és hogy még az immunrendszert is erősíti, de itt még nem ér véget a citromos víz áldásos hatásainak a listája.

A citromos víz például jót tesz az izületeknek, segíthet az izületi –és izomfájdalmak csökkentésében, de ugyanúgy segíti az emésztést is, hála a jótékony citromsavnak. Egy pohár citromos vízért a májunk is hálás lesz: a citromlé stimulálja a májat, hogy kiválassza a méreganyagokat, így pedig segít annak tisztításában. Szóval egy pohár citromos víz csupa erő és egészség. Mivel a citrom jó antioxidáns, segít az immunrendszer erősítésében, és magas kálium tartalma miatt az idegrendszernek is jót tesz. A depresszió és a szorongás gyakran kialakulhat attól is, ha a vérben túlságosan alacsony a kálium szint, épp ezért ne sajnáljuk facsarni azt a csodás sárga gyümölcsöt. Magas vérnyomásban szenvedőknek szinte kötelező egy merész löttyintésnyi citromlé a vízbe reggelente. Napi egy citromtól ugyanis akár 10%-kal csökkenhet a magas vérnyomás. De a jótékony hatásoknak még mindig nincs vége, a citromos víz tisztítja a vért, igazi kincs a terhes nőknek, és még a vesekövek ellen is felveszi a harcot.

Ráadásul az egészségügyi előnyökön túl a citromos víz a szépségünkhöz is hozzájárul. Remekül alkalmazható ugyanis diétás italként, a zsírégető hatás fokozásának, és az emésztés serkentésének köszönhetően, és bónuszként még a bőrünk is sokkal szebb lehet tőle. Ha minden reggel citromos vizet iszunk, rövid időn belül sokkal feszesebbnek, fiatalosabbnak és hidratáltabbnak tűnik majd a bőrünk. A citromos víz legnagyobb rajongói odáig merészkednek, hogy a frissítő ital még a rák megelőzésében is segít, amiről csak remélni tudjuk, hogy tényleg igaz. Annyi biztos, hogy egy nagy pohár kellemesen savas, frisstő citromos víztől bajunk nem lehet!