Citromos víz , az energizáló csodaszer!

2015. december 14. |

Nem csak a forró teához, vagy a jeges limonádéhoz jön jól egy kis citromlé. Azt már eddig is tudtuk, hogy a citromos víz jó, de most kiderült, hogy még annál is sokkal jobb!

Kezdjük az alapoknál. A citromos víz jó, mert finom, mert legalább lesz íze a víznek, és így a kevésbé lelkes vízivók is szívesebben magukra erőltetik a szükséges litereket. És innentől kezdve gyakorlatilag minden csak hab a tortán! Persze azt valószínűleg mind régóta tudjuk, hogy a citromlében rengeteg a C vitamin, hogy savassága miatt a zsírégetésben is segít, és hogy még az immunrendszert is erősíti, de itt még nem ér véget a citromos víz áldásos hatásainak a listája.

A citromos víz például jót tesz az izületeknek, segíthet az izületi –és izomfájdalmak csökkentésében, de ugyanúgy segíti az emésztést is, hála a jótékony citromsavnak. Egy pohár citromos vízért a májunk is hálás lesz: a citromlé stimulálja a májat, hogy kiválassza a méreganyagokat, így pedig segít annak tisztításában. Szóval egy pohár citromos víz csupa erő és egészség. Mivel a citrom jó antioxidáns, segít az immunrendszer erősítésében, és magas kálium tartalma miatt az idegrendszernek is jót tesz. A depresszió és a szorongás gyakran kialakulhat attól is, ha a vérben túlságosan alacsony a kálium szint, épp ezért ne sajnáljuk facsarni azt a csodás sárga gyümölcsöt. Magas vérnyomásban szenvedőknek szinte kötelező egy merész löttyintésnyi citromlé a vízbe reggelente. Napi egy citromtól ugyanis akár 10%-kal csökkenhet a magas vérnyomás. De a jótékony hatásoknak még mindig nincs vége, a citromos víz tisztítja a vért, igazi kincs a terhes nőknek, és még a vesekövek ellen is felveszi a harcot.

Ráadásul az egészségügyi előnyökön túl a citromos víz a szépségünkhöz is hozzájárul. Remekül alkalmazható ugyanis diétás italként, a zsírégető hatás fokozásának, és az emésztés serkentésének köszönhetően, és bónuszként még a bőrünk is sokkal szebb lehet tőle. Ha minden reggel citromos vizet iszunk, rövid időn belül sokkal feszesebbnek, fiatalosabbnak és hidratáltabbnak tűnik majd a bőrünk. A citromos víz legnagyobb rajongói odáig merészkednek, hogy a frissítő ital még a rák megelőzésében is segít, amiről csak remélni tudjuk, hogy tényleg igaz. Annyi biztos, hogy egy nagy pohár kellemesen savas, frisstő citromos víztől bajunk nem lehet!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód