A tökéletes lazac steak

2015. december 19.
A lazac akkor finom, ha belül szaftos, kívül ropogós, sok fokhagymával készül, egy pici citrommal megbolondítva.

A karácsony elképzelhetetlen halas fogás nélkül. Íme, egy gyorsan és könnyen elkészíthető lazac steak, azoknak, akik már unják a halászlét. Ráadásul ezzel még nem halszerető családtagoknál is biztos sikert arathatsz.

Ha pedig lazacot választasz az ünnepei menübe, akkor a benne található omega-3 segítségével, még a bőröd szépségét is megőrizheted!

Lazac steak recept

Lazac steak fehér tányéron, spárga, citromkarikák

Mutatjuk, hogy készül a tökéletes lazac steak

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 főre):

  • 70 dkg bőrös lazac
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • himalája só
  • frissen őrölt bors

Szükséges eszközök:

  • papírtörlő
  • vágódeszka
  • kés
  • kis lyukú reszelő
  • citromfacsaró
  • serpenyő

Elkészítés:

  1. A lazacot mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra.
  2. Vágd négy egyforma szeletre, és a bőrös felükön ejts 4-5 ferde vágást.
  3. Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöld be alaposan.
  4. A serpenyőben olvasztd fel a vajat.
  5. Bőrös felükkel lefelé tedd bele a halakat, és közepes lángon kezd el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie, ez a szeletek vastagságától függően 5-10 percet vesz igénybe.
  6. Ekkor fordítsd meg, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a fokhagymát. Pirítsd ezt a felét is addig, amíg a hal oldala ki nem fehéredig.
  7. Frissen tálald, mert úgy a legfinomabb. Köretnek ajánlom hozzá ezt az extra vajas karfiolt.

Még több lazacos recept

Fotó és szöveg: Szabó Jucus, www.5hozzavalo.hu


Életmód