A tökéletes lazac steak

2015. december 19.
A lazac akkor finom, ha belül szaftos, kívül ropogós, sok fokhagymával készül, egy pici citrommal megbolondítva.

Sziasztok!

A karácsony elképzelhetetlen halas fogás nélkül. Íme, egy gyorsan és könnyen elkészíthető lazac steak, azoknak, akik már unják a halászlét. Ráadásul ezzel még nem halszerető családtagoknál is biztos sikert arathatsz.

Ha pedig lazacot választasz az ünnepei menübe, akkor a benne található Omega-3 segítségével, még a bőröd szépségét is megőrizheted!

Jó pihenést!
Jucus

LAZAC STEAK

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 főre):

70 dkg bőrös lazac
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
himalája só, frissen őrölt bors

Szükséges eszközök:

papírtörlő
vágódeszka
kés
kis lyukú reszelő
citromfacsaró
serpenyő

Elkészítés:

A lazacot mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra. Vágd négy egyforma szeletre, és a bőrös felükön ejts 4-5 ferde vágást. Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöld be alaposan.

A serpenyőben olvasztd fel a vajat. Bőrös felükkel lefelé tedd bele a halakat, és közepes lángon kezd el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie, ez a szeletek vastagságától függően 5-10 percet vesz igénybe. Ekkor fordítsd meg, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a fokhagymát. Pirítsd ezt a felét is addig, amíg a hal oldala ki nem fehéredig. Frissen tálald, mert úgy a legfinomabb. Köretnek ajánlom hozzá ezt az extra vajas karfiolt.

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu