A karácsony elképzelhetetlen halas fogás nélkül. Íme, egy gyorsan és könnyen elkészíthető lazac steak, azoknak, akik már unják a halászlét. Ráadásul ezzel még nem halszerető családtagoknál is biztos sikert arathatsz.
Ha pedig lazacot választasz az ünnepei menübe, akkor a benne található omega-3 segítségével, még a bőröd szépségét is megőrizheted!
Lazac steak recept

Mutatjuk, hogy készül a tökéletes lazac steak
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 főre):
- 70 dkg bőrös lazac
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- himalája só
- frissen őrölt bors
Szükséges eszközök:
- papírtörlő
- vágódeszka
- kés
- kis lyukú reszelő
- citromfacsaró
- serpenyő
Elkészítés:
- A lazacot mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra.
- Vágd négy egyforma szeletre, és a bőrös felükön ejts 4-5 ferde vágást.
- Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöld be alaposan.
- A serpenyőben olvasztd fel a vajat.
- Bőrös felükkel lefelé tedd bele a halakat, és közepes lángon kezd el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie, ez a szeletek vastagságától függően 5-10 percet vesz igénybe.
- Ekkor fordítsd meg, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a fokhagymát. Pirítsd ezt a felét is addig, amíg a hal oldala ki nem fehéredig.
- Frissen tálald, mert úgy a legfinomabb. Köretnek ajánlom hozzá ezt az extra vajas karfiolt.
Még több lazacos recept
- Legkrémesebb toszkán lazac 30 perc alatt
- Krumpli galette füstölt lazaccal
- Mézes-gyömbéres lazackockák mangósalátával
Fotó és szöveg: Szabó Jucus, www.5hozzavalo.hu
