Ebéd a tengerből: 5 egészséges, friss és finom halas-rákos főétel

2022. március 26.
Mi, magyarok leginkább csak karácsonykor fogyasztunk halételeket, pedig rengeteg hasznos tápanyag található meg bennük – és nem utolsósorban jól elkészítve elképesztően finomak is. A következő 5 egyszerű recepttel rendszeresebb halfogyasztásra szeretnénk ösztönözni titeket!

Lazac avokádóval

A lazac és a saláta nagyon jó kombináció, hiszen rengeteg tápanyag van bennük. Ráadásul ez a kombináció egy igazi omega-3 bomba, hiszen a lazac és az avokádó is gazdag benne.

Hal oroszul

A következő orosz stílusú halsalátát leveles tésztából készült kosárkákban, kaviárral szervíroztunk. Ezzel az egyszerű, mégis elképesztően látványos vendégváró falattal bárkit le lehet nyűgőzni, kitűnő vendégváró nemcsak az ünnepek alkalmával, de családi, baráti találkozókon is.

Olasz paradicsomos garnéla

Egy egyszerű, mégis különleges ízvilágú, tradicionális olasz paradicsomos-garnélás linguine tészta, amely a chili által pikáns, az egy csepp konyaknak köszönhetően pedig igazán egyedi ízvilágú. Mielőtt bárki megijedne, ezzel a recepttel a garnéla pucolása sem lesz nehéz, mi mutatunk mindent, amit tudnod kell az állat megtisztításához.

Ázsiai beütéssel

Megfelelő sütési hőfokkal akár 10 perc alatt is omlós, puha húsú aranydurbincsot készíthetünk. A következő, ázsiai ihletésű recept zseniális ízvilágot kölcsönöz a halnak.

Kaporszerelem

Ebben az egyszerű tonhalkrémben teljes pompájában ragyog a kapor, gyakorlatilag felejthetetlenné varázsolva ezt az öt perc alatt összedobható, nyári életérzésű kencét.

Olvass tovább!