Jó hír: kiderült, hogy kutyával aludni egészséges is lehet

2016. január 06. |

Ha úgy döntünk, hogy megosztjuk ágyunkat kutyánkkal, elképzelhető, hogy sokkal pihentetőbb és nyugodtabb álomban lesz majd részünk.

Különböző iskolákban hisznek a gazdik a kutyával alvás tekintetében: vannak, akik szerint ezzel elkényeztetjük az állatokat, de vannak olyanok is bőven, akik (lássuk be, érthető módon) nem tudnak ellenállni a négylábú hálópajtásnak.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Kutyanevelési okoktól és nézetektől függetlenül azonban mindenképpen jó hír lehet, hogy a közös alvás kedvencünkkel kimondottan jót tehet egészségünknek a legújabb kutatások szerint. A friss felméréshez 150 alanyt figyeltek meg, és arra az eredményre jutottak, hogy 41%-uk sokkal jobban alszik a kutyák mellett, mivel nyugodtabbak és nagyobb a biztonságérzetük éjszaka. Különösen sok idős ember számolt be arról, hogy kevésbé zaklatott az álmuk, ha az ágyon pihen velük egy kutya is.

A kutatást végző szakemberek szerint természetes vágy, hogy alvás közben is szeretnénk magunk mellett tudni kedvenceinket, hiszen az emberek nagyrésze szinte családtagként kezeli kutyáját.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Az ovuláció 4 meglepő jele ciklus

Az ovuláció 4 meglepő jele