Jó hír: kiderült, hogy kutyával aludni egészséges is lehet

2016. január 06.
Ha úgy döntünk, hogy megosztjuk ágyunkat kutyánkkal, elképzelhető, hogy sokkal pihentetőbb és nyugodtabb álomban lesz majd részünk.

Különböző iskolákban hisznek a gazdik a kutyával alvás tekintetében: vannak, akik szerint ezzel elkényeztetjük az állatokat, de vannak olyanok is bőven, akik (lássuk be, érthető módon) nem tudnak ellenállni a négylábú hálópajtásnak.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Kutyanevelési okoktól és nézetektől függetlenül azonban mindenképpen jó hír lehet, hogy a közös alvás kedvencünkkel kimondottan jót tehet egészségünknek a legújabb kutatások szerint. A friss felméréshez 150 alanyt figyeltek meg, és arra az eredményre jutottak, hogy 41%-uk sokkal jobban alszik a kutyák mellett, mivel nyugodtabbak és nagyobb a biztonságérzetük éjszaka. Különösen sok idős ember számolt be arról, hogy kevésbé zaklatott az álmuk, ha az ágyon pihen velük egy kutya is.

A kutatást végző szakemberek szerint természetes vágy, hogy alvás közben is szeretnénk magunk mellett tudni kedvenceinket, hiszen az emberek nagyrésze szinte családtagként kezeli kutyáját.