Gluténmentes padlizsánpizza villámgyorsan

2016. szeptember 18.
A pizzáról nem kell lemondani, elég csalni kicsit: a vékonyra nyújtott olasz tészta helyett végy inkább egy jókora padlizsánt, és máris meg van mentve az estéd!

A pizzát mindenki szereti, azonban jól tudjuk, hogy az alapját képező kelt tészta – legyen bármilyen papírvékonyra nyújtva – nem a legegészségesebb, pláne ha valaki gluténmentes étrenden van. Ettől függetlenül persze nem kell lemondani róla, elég csak csavarni kicsit a dolgon: a pizzafeltétek maradhatnak, azokkal nincs nagy gond (persze nem a kolbászos-szalonnás verzióról beszélünk) a tészta helyett azonban használjunk padlizsánt. Pont olyan, mint a pizza? Nyilván nem… De azért finom? Naná!

Hozzávalók:

1 nagy padlizsán
1/3 csésze olíva olaj
só és bors
1 és 1/4 csésze fűszeres paradicsomszósz
1 csésze mozzarella
2 csésze koktélparadicsom felezve
1 nagy marék bazsalikom

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk le a nagyobb padlizsánkarikákat. Mindkét oldalt locsoljuk meg olíva olajjal, fűszerezzük sóval és borssal, aztán toljuk a sütőbe úgy 15-20 percre.

2. A padlizsánokat kenjük meg a paradicsomos mártással, tegyünk rá bőven mozzarella sajtot és rendezzünk félbe vágott koktélparadicsomokat a tetejére! Újabb 10-15 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy megolvadhasson rajtuk a sajt.

3. A kész padlizsánpizzákat tálaljuk friss bazsalikommal!