Ropogtass nyugodt szívvel: lisztmentes csokis keksz

2016. október 15.
Nem kell feladnunk becsülettel betartott hősies diétánkat a ropogós, édes csokis kekszek miatt – csak váltsunk ilyen zabos-gluténmentes változatra.

Talán az egyik legnagyobb klisé egy hideg estén puha pokrócba burkolózni és egy csésze forró tea meg egy nagy doboz csokis keksz társaságában bekuckózni kedvenc sorozatunk elé, de tagadhatatlanul jó program. Mutatjuk, hogy lehet lelkiismeretfurdalás-mentes, ha valaki lisztmentes diétát követne!

Hozzávalók:

1 csésze sózatlan vaj

¾ csésze barnacukor

½ csésze kristálycukor

2 tojás

1 teáskanál vanília aroma

4 és ½ csésze gluténmentes zab

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál fahéj

¼ teáskanál só

35 dkg étcsoki

Fotó: Profimedia – Red Dot

Elkészítés:

  1. Robotgép segítségével keverjük össze a vajat és a cukrokat, míg habos keveréket nem kapunk.
  2. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és alaposan keverjük össze, majd tegyük a masszába a vanília aromát is.
  3. Egy közepes edényben keverjük össze a zabot, a sütőport, a fahéjat és a sót! Tegyük a zabos keveréket a masszánkhoz és alaposan dolgozzuk össze! Végül adjuk hozzá a csokidarabkákat is.
  4. Helyezz egy sütőpapírral bélelt tepsibe nagyjából két evőkanálnyi tészta-adagokat, úgy, hogy sülés közben se érjenek össze a kekszek!
  5. Nagyjából 20 perc alatt közepes lángon süssük aranybarnára a kekszeket!

(Légmentesen záródó dobozban akár 5 napig is elállnak.)