Szerencsére semmiről sem kell lemondanunk, ha valamilyen érzékenység vagy elhatározás miatt száműztük étrendünkből a gabonaféléket: padlizsánnal például még a bagettet is helyettesíthetjük!
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
1 csésze mozzarella lereszelve
¼ csésze olíva olaj
2 nagy gerezd fokhagyma
4 evőkanál friss koriander
Só és bors
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180 fokra!
Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, az apróra vágott koriandert, és a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint!
A megmosott padlizsánokat éles késsel vágjuk be hosszában úgy, hogy ne vágjuk teljesen át a zöldséget. Azután ejtsünk vágásokat keresztben is, hogy kis kockákat, közte pedig réseket kapjunk, mint egy klasszikus fokhagymás bagett esetében.
Ujjainkkal enyhén csináljunk helyet a kockák között, majd egy kiskanállal csorgassuk be a fűszeres olíva olajat a résekbe! Járjunk el ugyanígy a reszelt mozzarellával!
A töltött padlizsánokat csavarjuk alufóliába, és helyezzük őket egy tepsire! 20-25 perc alatt süssük készre!