Hiába állnak a boltok polcain tömkelegével a különböző édességek, ha egyszer egyik sem olyan, mint egy forró, házi készítésű sütemény. Egy nagyobb, energiaigényes sütésnek valószínűleg nem állunk neki egy édesség utáni ácsingózással töltött hétköznap estén, de egy ilyen bögrés sütit simán összedobhatunk – csak két perc, isteni, és mindennek a tetejébe még cukor -és gluténmentes is!
Hozzávalók:
(1 bögréhez)
1 tojás
2 evőkanál juharszirup
1 teáskanál kókuszolaj megolvasztva
¼ csésze mandulaliszt
2 evőkanál nyers kakaópor
Elkészítés:
Keverjük össze a nedves hozzávalókat egy tálban, majd adjuk hozzá a mandulalisztet és a kakaóport! Kevergessük, amíg sűrű, homogén masszát kapunk!
A tésztát öntsük egy nagyobb bögrébe és 1-2 perc alatt süssük készre mikrohullámú sütőben!