Édes, csupa csoki láva tortácska

2017. február 21.
Ha valamilyen édes finomsággal kedveskednél párodnak, ez a tortácska tökéletes lehet: csupa csoki, elég látványos is, és a legjobb, hogy még elkészíteni sem túl bonyolult!

Kényeztetni szeretnénk magunkat vagy a párunkat? Kézenfekvő ötlet a házi készítésű édesség édesség, mint ajándék, és – amennyiben édesszájú partnerről beszélünk – ezzel nem is lehet nagyon mellélőni, hiszen egy finom desszertnek mindig mindenki örül. A láva tortácska azért szuper, mert belül még folyós, krémes csokoládét rejt, ami a Valentin-naphoz híven buján csordogál kifelé, ha kettévágjuk a süteményt. És nyugi, elkészíteni sem egy bonyolult művelet!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

½ csésze sózatlan vaj (és még egy kevés a formák kivajazásához)
170 gramm étcsokoládé apró kockákra vágva
2 nagy tojás
2 nagyobb tojás sárgája
¼ csésze barnacukor
egy csipet só
3 evőkanál liszt

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra, vajazzunk ki 6 apró szufléformát, és tegyük félre őket!

A vajat tegyük egy tálkába és a mikróban olvasszuk meg egy kicsit. Gyorsan adjuk hozzá a kockákra vágott csokoládét és kevergessük, míg a csoki felolvad a forró vajban. Ha maradtak nagyobb darabok, tegyük vissza a mikróba néhány másodpercre!

Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat és a tojássárgáját a cukorral és a sóval, míg egyenletes masszát kapunk – kábé 4 perc alatt.

Forgassuk a tojásos keverékbe a csokit, majd szitáljuk bele a lisztet és keverjünk egyenletes tészát belőle!

A tészát osszuk el egyenlően a formákban, majd süssük meg az édességet nagyjából 10 perc alatt! Akkor jó, ha a közepe még folyós, a külseje pedig remegősen szilárd! Friss gyümölcsökkel tálaljuk!