Összeállt a fejedben az álomkonyhád? Fogadjunk, hogy tudunk újat mondani!

2017. március 04.
Letisztult formavilág, a fa és a fiatalos színek harmonikus találkozása, merészség és egyediség. Ez lesz 2017 a konyhabútor trendek nyelvére lefordítva. Van, ami nem változik, de bőven lesz min csodálkozni: elbúcsúzhatsz a kábelrengetegtől, a zavaró fogantyúktól, a káosztól, és jön az ágyból rendelhető kávé! A Konyhakiállítás szervezői felkérték kedvenc szakértőidet, hogy adjanak tanácsot az álomkonyha kialakításhoz. Neked nincs más dolgod, csak kiválasztani a leginkább tetsző enteriőrt március 3-5. között az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán, a Budapest Sportarénába.

OtthonKommandó

„Lépj végre túl a hagyományos megoldásokon, és ne félj egyediséget vinni az otthonodba! Tény, hogy a konyhánál ezt különösen nehéz kivitelezni, hiszen az elrendezése, a funkciók kötöttek és emiatt itt kevésbé vagyunk bátrak, mint a többi helyiségnél, de minden csak kreativitás kérdése – mondja bíztatólag Krivarics Ditta. – A mi konyhánk kiindulópontja például a több éve szerzett régi szatócs fiókok voltak, amiket mindenképp szerettem volna beépíteni a bútorba. Mivel méretben nem túl praktikusak, ezért csak a frontjukat tartottuk meg. A dupla fiókos elem valójában jól használható nagy fiókokat rejt, így a kívülről rusztikus szekrény abszolút kényelmesen használható belsőt takar.”

Maison.blog.hu

„Különösen népszerűek idén a skandináv stílusú konyhák – hangsúlyozza a Maison bloggere, Bitay Andrea. – Visszafogott színek, fehér és szürke, metrócsempe természetes anyagokkal kiegészítve, mint a fa és a fűszernövények. Ennek előnye, hogy éppúgy megállja a helyét a nagyvárosban, mint vidéken, ugyanolyan jól mutat kis terekben, mint nagy konyhákban. Plusz, kisebb költségvetésből is meg lehet valósítani, és ez azért nem utolsó szempont!”

LAKBERINFO.hu

2017 trendi konyhájára jellemző az intelligens tervezettség, úgy, mint az integrált tárolás és a munkaállomások. Csoportosítsd a konyhagépeket egy adott területre, ne elszórva jelenjenek meg a fémes, fekete és ezüstös felületek. Sokkal jobb helyük van a konyhasziget nyitott polcaiban, ahol a több kilónyi kábelrengeteg is gond nélkül elfér – javasolja Harsányi Gábor. A Lakberinfo szakértője szerint az idei év egyértelműen az okos konyhagépeké, mindenki ilyet akar majd az otthonába. „A beépített monitorok, az integrált hangszórók és intelligens világítási rendszerek az okostelefon segítségével egy mozdulattal működtethetők. És az sem sci-fibe illő jelenet többé, hogy a készen gőzölgő feketéd a pulton vár, mire kiérsz a konyhába.”

Design.hu

„A letisztult formavilágú bútorok, a minden kiugró elemet nélkülöző szekrények és intelligens tároló rendszerek lesznek 2017 nagy kedvencei – mondja Lasztóczi Petra, Design.hu újságírója.- A kiálló fogantyúk és markolatok eltűnnek, helyettük az élbemart rejtett fogantyúk veszik át a helyet. A visszafogott világos árnyalatok mellett előtérbe kerülnek az élénkebb fiatalos színek. Az idei év színe egyértelműen a zöld, de emellett változatlanul hódítanak a natúrfa árnyalatok.”

Ne maradj le az ország legtrendibb lakberendezési kiállításáról!

A konyhát persze látni, érezni és tapintani kell, ahhoz, hogy eldönthesd, melyik az igazi. Szóval, ha a küszöbön áll egy építkezés vagy a várva várt felújítás, akkor látogass el az idei Konyhakiállításra március 3- 5. között a Budapest Arénába. A legújabb konyhabútorok és konyhagépek, tengernyi eszköz, kellék, komplett enteriőrök és rengeteg felejthetetlen gasztropillanat vár rád. Meglesheted az első érintőajtós sütőt vagy az egymással kommunikáló főzőlapot és elszívót. És ha ránk hallgatsz, biztos, hogy nem hagyod ki Gianni legújabb olasz receptjeinek bemutatóját, Márk Szonja citrompitéjét, vagy Borbás Marcsi legféltettebb gasztrotitkait sem.