Három tipp az intimitás növelésére

2017. március 19.
Az intimitás nem egyenlő a meztelenséggel és a testiséggel. Ha megérted a szó valódi üzenetét, olyan tudás birtokába kerülsz, amelyet bőven kamatoztathatsz a párkapcsolatodban. Tömör Elisabeth, az Érintés és karma című nagy sikerű könyv szerzőjét is megkérdeztük a témában, aki elárulja, hogyan növelheted az intimitásodat.

Az intimitás a latin intima szóból származik, és azt jelenti, hogy legbenső. Az intimitás nem korlátozódik a testi szerelemre, hiszen bármilyen kapcsolat lehet, és talán kell is, hogy valamennyire intim legyen. A saját gyerekemmel, önmagammal, a barátnőmmel, vagy éppen a férjemmel is intim kapcsolatban lehetek, akár egyszerre is. A bensőségesség azt jelenti, hogy magamban olyan területre engedek a másiknak betekintést, mely a valóm leglényege, ahonnan már nincs tovább. Éppen ezért, az intimitás átlép egy bizonyos határt, mely nem mindenki számára adott. Ahhoz, hogy növeld az intimitásodat, lépéseket kell tenned, változtatnod kell. Ne ijedj meg, egyszerű, apró kis dolgokról van szó, melyek nem is mindig tettekben nyilvánulnak meg, inkább csak egy másfajta szemüvegen át fogod a dolgokat figyelni, vagy egyszerűen más „szögből” fogsz reagálni.

Szentelj időt magatokra!

Az intimitás eléréséhez a minőségi együtt töltött idő vezet el a legbiztosabban. Így közös élményekben lesz részetek, melyek közelebb hoznak majd egymáshoz titeket. Ne siettess semmit, csak egyszerűen élvezd az együttlétet. Fontos, hogy ne gondolkozz állandóan programokban! Egy közös bevásárlás, lekvárfőzés, de még a cipőpucolás is lehet intim, azaz minőségi, egymással eltöltött idő, melyet a maga teljességében élhettek át.

Add meg a módját, tehát figyelj a részletekre, figyelj rá!

Nem számít, hogy miről van szó éppen, legyen az egy vacsora a tévé előtt, vagy egy romantikus este, figyelj a részletekre. Ne csak kutyafuttában teríts meg, rendezd el a fatányéron szépen a hozzávalókat, gyújts gyertyát, és ha nem is szórsz rózsaszirmokat az ágyra, attól még figyelmeddel teljesen a másikra hangolódhatsz. Mert a figyelmeddel megtiszteled a másikat, ez is azon ritkaságok egyike, mely kiveszőfélben van a világunkból, hiszen az okos kütyük bűvköréből már szinte lehetetlenség teljes időre kikapcsolódni, lecsatlakozni. Ha teheted, vagy van bátorságod, próbáld ki mégis ennek varázsát.

Hajts fejet!

Tiszteld elsősorban saját magad, és ezzel párhuzamosan a másikat. Csak úgy jöhet létre kettőtök között az intimitás, ha alázattal viseltetsz a másik iránt, leginkább akkor, amikor ő beenged téged azon a bizonyos határon túl. Ez olyan mezsgyéje az életnek, ahová nem lépünk „cipővel” ha érted mire célzok. A fejet hajtás, a tisztelet, és az alázat nem jelenti azt, hogy a másiknak ki kell szolgáltatnod önmagad, vagy, hogy te magad gyenge jellem lennél. Az erős, bátor, karakteres férfi is tud tisztelettel bánni egy kisgyerekkel, aki arra kéri, hogy kösse be a cipőfűzőjét, és ez nem jelenti azt, hogy meg kellene előtte alázkodnia. Egyszerűen csak partnerként tekinti, aki nem alább vagy feljebbvaló nála. Ha pedig a másik beavatja őt lelkének legbensőbb titkaiba, fejet hajtva illik elfogadnia az ajándékot.