2017. április 20. | futureater

Ellenállhatatlan húsvét utáni desszert: kalácspuding

A legjobb módszer a húsvét utáni maradványok eltakarítására: süssetek selymes kalácspudingot bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Gyors, elronthatatlan desszert, ráadásul a húsvétról megmaradt, kicsit szikkadt kalácsok felhasználásának legtökéletesebb módja a kalácspuding. Ezerféleképpen variálható, mehet bele csoki, lekvár, mazsola, de felturbózható narancsvirágvízzel vagy tálaláskor gránátalmasziruppal is. Jól megy hozzá egy kis vaníliafagyi, amivel bombabiztos záróakkordja bármilyen vacsorának.

Kalácspuding

Hozzávalók

400 gramm kalács
4 dl tej
5 tojás
1 evőkanál vaj
4 evőkanál baracklekvár
1+1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg pisztácia

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat egy tálba ütjük, enyhén felverjük, majd hozzákeverjük a tehet. A kalácsot felszeleteljük, és ráöntjük a tojásos-tejes keverék felét. Amíg egy kicsit puhul a kalács, kivajazunk egy kenyérsütő formát (vagy tűzálló kerámia sütőtálat), megszórjuk egy teáskanál fahéjjal, a vaníliás cukor felével, és belekanalazunk 3 evőkanál lekvárt. Rétegesen belerendezzük a kalácsszeleteket, majd arra ráöntjük a maradék tojásos tejet. A sütemény tetejét megszórjuk a maradék 1 teáskanál fahéjjal és a maradék vaníliás cukorral, majd alufóliával lefedve 40 percre sütőbe tesszük (az utolsó 10 percre levehetjük az alufóliát).

Porcukorral és apróra vágott pisztáciával tálaljuk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód