Mennyeien könnyű gyűmölcsös-túrós szelet

2017. július 13.
Használjátok a nyár friss gyümölcseit ehhez az isteni túrós desszerthez, amit ráadásul gyerekjáték elkészíteni. Ultrakönnyen megjegyezhető recept a héten bloggerünktől, Füge Katától.

Az alábbi recept nagyszerű alap egy isteni, kertipartikra és kirándulásokra is ideális sütihez, ráadásul a nyár bármelyik gyümölcsét használhatjuk hozzá. Az eper helyett kipróbálhatjátok meggyel, kajszibarackkal vagy akár ribizlivel is. További előnye, hogy a mennyiségek könnyen megjegyezhetők, így a bevásárlással sem kell sokat vesződni.

Túrós-gyümölcsös szelet

25 dkg eper
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
25 dkg vaj
25 dkg túró
15 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor

A sütőt 180 fokra melegítjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citrom reszelt héjával és egy csipet sóval. A vajat mikróban kicsit megpuhítjuk, majd robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a két tojást, majd ezekkel is elkeverjük. Az áttört túrót és a lisztes keveréket kanalanként adjuk hozzá a tésztához, miközben folyamatosan tovább keverjük.

Az epret falatnyi darabokra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírt fektetünk egy kenyérsütő- vagy őzgerinc formába, majd beleöntjük a tésztát. 35-40 percig sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.