Magyar borokat kóstolnak Angliában

2017. szeptember 22.
Az angliai Bath városáról, a híres fürdőről októberi számunkban olvashattok. Szeptember 23-án, szombaton borkóstolót tartanak a városban, amelyen magyar borok is bemutatkoznak.

Harminc magyar bor mutatkozik be az angliai Bath városában szeptember 23-án, szombaton a 2016-ban alapított Novel Wines egyéves születésnapi partiján. A vendégek a magyar-angol borkereskedés teljes, 150 tételből álló portfólióját megkóstolhatják.

„Úgy gondolom, hogy nekünk leginkább a Magyarországon honos szőlőfajtákból készült borokkal kell bemutatkoznunk, szerintem ezzel lehetünk érdekesek a világban. Elsősorban családi vállalkozásokkal dolgozunk, amelyek tradicionális borokat készítenek, de a magas minőség elérése érdekében alkalmazzák a modern technikát is. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a Kardos Szőlőbirtokot Mádról, vagy a Szent Donát Birtokot Csopakról. Két fiatal borász, családi hagyományokkal, ugyanakkor világlátott mentalitással” – ad betekintést a megközelítésükbe Zsiga György, a cég társalapítója.

„Új színt viszünk a brit borpiacra azzal, hogy izgalmas, széles körben még nem felfedezett régiók borait válogatjuk össze. Arra törekszünk, hogy a helyi fajták kiváló borait mutassuk be” – mondja a Novel Wines másik alapítója Ben Franks, aki sikeres borszakíró, az angol borok jó ismerője.

A magyar es angol mellett kiváló borokat ajánlanak Japánból, Ciprusról, Törökországból, Macedóniából és további 16 országból. A cég tavalyi alapításakor tartott borkóstolón már teltház volt, ezzel is igazolva, hogy egyre többen nyitottak arra, hogy számukra ismeretlen régiók borait próbálják ki.