4 tipp, amivel azonnal világosabb lehet az otthonod

2017. október 09.
A sötét színek összenyomják a tereket és sokszor nagyon nyomasztó, szűkös érzetű helyiségeket eredményeznek. Mutatunk néhány tippet, amivel világosabbá, és ezzel együtt sokkal kellemesebbé is tehetjük otthonunkat!

1. Nyitott polcok

Ha lehet, ne zsúfoljunk nehéz, tömör, pláne sötét polcokat és szekrényeket lakásunkba, hanem törekedjünk a szellős, nyitott megoldásokra. Tudjuk, hogy így jobban oda kell figyelni a rendre, de legalább több lehetőségünk nyílik játszani a különféle dekorációs elemekkel! Ha pedig túl sok a mütyűr, mindig berakhatjuk őket egy jópofa fonott kosárba.

2. Tükröm-tükröm

A tükörnek nem csak a fürdőszobában a helye, jól nézhet ki a hálódban, de akár a nappaliban is. A tükör tágítja a teret, visszaveri a fényt, szóval tökéletes választás, ha világosítani szeretnénk.

3. Mennyei minimalizmus

Lehet, hogy ideje lenne nagytakarítást tartani: mik azok, amikre nincs szükségünk, illetve mik azok, amik feltétlenül kellenek. Egy minimalista, nem túlzsúfolt otthon mindig tágasabbnak és világosabbnak tűnik – ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több!

4. Használj fémet!

A tükörhöz hasonlóan az is jó ötlet lehet, ha sok fém dísztárggyal és kiegészítővel dobjuk fel otthonunkat. Az óarany vagy a réz kimondottan trendi már egy ideje, az pedig csak a hab a tortán, hogy fényvisszaverő tulajdonságuk miatt világosabb lesz tőlük a szoba!