Kedvencek pop-up boltja és örökbefogadás a Paulay Ede utcában

2017. október 20.
Októberben a szervezők egy régi álma válik valóra – kinyit ugyanis a „Kedvencek” című, kutyákra, macskákra és a gazdákra koncentráló pop-up boltjuk.

A Projekt Showroomtól már megszokott módon a pop-up alatt elérhető válogatás a teljesség igényével igyekszik körbejárni a témát és eligazodást nyújtani az egyébként elérhető termék és információ sokaságban. Az ideiglenes bolt egyik célja, hogy csak a legjobbakra fókuszáló válogatásával segítsen eligazodni a témában kínált túlzott árubőségben, valamint, hogy olyan különlegességeket is elérhetővé tegyen, amelyek nehezen fellelhetőek, vagy csak web áruházakban vásárolhatóak meg, ahol pár kép és egy rövid leírás alapján kell döntenünk a termék minőségéről és hasznosságáról.

A két és fél hétig nyitva tartó projekt különlegessége, hogy a „Vigyél Haza”, a „Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát” és a „Szent Ferenc Állatotthon” alapítványokkal együttműködésben hétvégenként örökbefogadási napot tartanak a boltban. A gazdára váró kutyák a szükséges oltásokkal ellátva és az alapítványok örökbefogadási protokollját követve vihetők majd haza a Paulay Ede utcai pop-up helyszínről.

“Az örökbefogadási hétvégéken szeretnénk még több esélyt adni az otthont kereső kutyáknak és bízunk abban, hogy a könnyebben megközelíthető belvárosi helyszín is segít majd ebben” – mondta Debreczeni Fanni a „Kedvencek pop-up boltjának” projektvezetője.

A szervezők, a klasszikus bolti formától viszont a tőlük megszokott módon elrugaszkodva, szervezett előadásokkal, tanácsadással teszik teljessé ezt a mindannyiunk által szeretett témát. Ezek főleg a menhelyi kutyákkal való életre koncentrálnak majd, és azokra a nehézségekre és feladatokra, amelyek az örökbe fogadott, gyakran valóban nehéz sorból érkező kutyák esetében felmerülhetnek, valamint mindezek megoldásaira. Az előadások és beszélgetések célja hogy segítsenek megtalálni az újdonsült gazdik és kutyáik közötti kölcsönös megértést és egyensúlyt. “Az előadások és beszélgetések során külön hangsúlyt fektettünk a menhelyi kutyákkal kapcsolatos kérdésekre, hiszen ezekben az esetekben az elején talán még inkább kell a segítség mind a kutyák mind a gazdik számára, hogy jó társai lehessenek egymásnak.” – mondta Debreczeni.

A szervezők természetesen a gyakorlott kutya – és macskatulajdonosokra is gondoltak, és temérdek kitűnő terméket, eszközt és kiegészítőt válogattak a boltba a designt és a funkcionalitást is szem előtt tartva. A bolt vár tehát minden friss – és veterán kutya és macskatulajdonost, illetve mindazokat, akik örökbefogadáson gondolkoznak, és akik már döntöttek is mellette csak még az őrájuk váró négylábú társat kell megtalálják.

Projekt #25 – Kedvencek pop-up boltja
6. kerület Paulay Ede utca 29.
Nyitva tartás: 2017. október 12-29.
Örökbefogadási napok:

Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány: 2017. október 14 – 15. 10:00 – 18:00 óráig
Vigyél haza: 2017. október 21. 10:00 – 16:00 óráig
Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát: 2018. október 28.