Shabby chic lakberendezési tippek a Pinterestről

2017. október 30.
A romantikus vintage enteriőrök rajongói örülhetnek, hiszen újra visszatérőben vannak az antik bútorok, pasztell színek és csipkés szegélyek.

Az érzékeny lányregények hangulata újra pörög a Pinteresten. A vintage zsúfoltsága helyett egy sokkal kifinomultabb formában, shabby chic címkével térnek vissza nagyanyáink újragondolt bútorai és a légies, kifinomult, nosztalgikus kiegészítők.

Gardrób csodák

Mi is lehetne alkalmasabb tere a romantikus múltidézésnek, mint a kosztümös filmek lelkületét idéző öltözőszekény? Ilyen pasztell színek és ornametrikus motívumok között minimum Anna Kareninának érezhetjük magunkat.


Tükröm-tükröm

A nosztalgikus életérzést közvetítő lakásbelső elengedhetetlen kelléke a tükör. Legyen az ovális, antik hatású díszítőelem, vagy funkcionális darab, a szépítkezés régimódi eszközei nagyszerű hangulatteremtők lehetnek.



Izgalmas eklektika

A letisztult, modern terekbe is különleges hangulatot tud teremteni egy-egy izgalmas, régies hatású kiegészítő. Akár egy antikolt felület akár egy jól megválasztott, stílusban a többitől eltérő apróság elég ahhoz, hogy igazán egyedi legyen a végeredmény.

Fókuszban az emlékek

A shabby chic (azaz „koptatott sikk”) elengedhetetlen kelléke a fotó és a hozzájuk tartozó romantikus képkeretek is. A patinás keretekhez a fekete-fehér fotó illik igazán, de nem nehéz túlzásba esni. A vintage zsúfoltságát érdemes megtörni szellős elrendezéssel vagy monokróm színhasználattal.