Ezek a növények segítenek legyőzni a náthát – a NASA szerint

2017. október 31.
A NASA tudósai szerint bizonyos növények tényleg segíthetnek, hogy megelőzzük a náthát és az influenzát!

Kapóra jön, hogy mostanság amúgy is újra menők a szobanövények, ugyanis ha megfelelően válogatjuk össze őket, egy csomó élettani hatásukat élvezhetjük. Némelyik tisztítja a levegőt, mások az elalvásban segíthetnek, és most maga a NASA is megerősítette, hogy bizonyos fajták még a nátha vagy az influenza megelőzésére is jók lehetnek.

Az első javaslatuk az aranypálma vagy aranygyümölcspálma, ami szerencsére pont olyan szép, mint a neve. Ez a növény javítja lakásunk levegőjének nedvességtartalmát, így segíti a könnyebb légzést, ráadásul az alvás is pihentetőbb mellette.

A szívlevelű szobapáfrány és a kislevelű fikusz megtisztítják a levegőt a formaldehidtől, de szintén sok toxint kiszűr az áldásosan igénytelen rákvirág is. Ha nem vagyunk túl ügyes locsolók, jó választás lehet a törpe datolyapálma, ami  például képes száműzni a lakásból a tisztítószerekből felszabaduló méreganyagokat.

A porallergiások legjobb barátja a zöldike lehet: ez mindössze két nap alatt megtisztítja a levegőt a toxinok 90%-ától! A tiszta levegő, a pihentető alvás és a növények stresszoldó hatása pedig tényleg sokat segíthetnek, hogy kivédjük a betegségeket a téli influenzaszezonban!