Mesebeli inspirációk álmaid őszi glampingjéhez

2017. november 09.

Nincsen semmi gond a klasszikus sóletkonzerves, hátba fúródó tobozos kemping-élménnyel, de a Pinteresten sokkal menőbb a glamping, azaz a luxuskivitelbe ültetett sátrazási élmény. Itt már kidekorálhatjuk a sátrat, megvehetjük a legmenőbb, legkényelmesebb kiegészítőket, piknikezhetünk fine dining falatokból és készíthetünk dizájnos, Instagramra kívánkozó beállításokat a kempingezésre hurcolt holmikból.

A szabad ég alatt alváshoz talán már hűvös lehet, ha belföldön sátraznánk, melegebb helyeken persze még simán bevállalhatjuk. Az első, hogy legyen egy vagány, tágas sátrunk, ahol mindenünk elfér – egy ilyen jurtában például kényelmesen elfér a francia ágyunk is:

Adjunk a dekorációra, az apró kiegészítőkre! Irtó jól mutatnak a sátorra aggatott égősorok, girlandok, az meg külön jó, ha valamilyen tematika szerint válogatjuk össze a berendezést és a díszítést!

Ideje újragondolni a piknikezést is! Nyugodtan költöztesd a szabadba a fine diningot, állíts fel szépen terített asztalt és kempingszékek helyett üljetek meseszép puffokra vagy díszpárnákra. Csodás kilátás, finom borok és egy gondosan összeválogatott sajttál – mi kellhet még?

Használjuk bátran a különféle textileket is! Minél több kendőt, takarót meg pokrócot vetünk be, annál jobb lesz a hatás – ráadásul ne felejtsük, hogy egy ilyen meghitt „bunkert” akár saját kertünkben is felállíthatunk. A gyerekek legnagyobb örömére!

A letisztult, romantikus dizájnok mellett hódít a bohó sikk is, szóval nyugodtan engedd ki magadból a benned élő hippit!

 

+ Két dolog, amit mindenképpen szerezz be: ülőpuffok és egy méretes tálca. Látványos és hasznos kiegészítők, amikre tutira szükséged lesz!