Ezekhez az alternatív karácsonyfákhoz még fenyő sem kell

2017. december 13.
Mindegy, hogy a fákat szeretnénk védeni, vagy csak úgy ráuntunk a hagyományos karácsonyfákra, ezek az alternatív megoldások annyira ötletesek, hogy még a fenyőillatot is elfeledtetik velünk.

Sokan amúgy sem jó szívvel vásárolják meg a kivágott fenyőfákat, de az is lehet, hogy a potyogó tűlevelekből van elegünk, vagy épp (teljes joggal) sokalljuk a karácsonyfák árát. Persze az is lehet, hogy egyszerűen valami szokatlan és frappáns karácsonyfa-pótlóval szeretnénk előrukkolni az idén! Akárhogy is, mutatunk néhány szuper ötletet, amik sok esetben talán még mutatósabbak is, mint a „hagyományos” fák.

Radikális minimalizmus

Ha nem vagy az a típus, aki karácsonyi pompába öltözteti az egész lakást, jó megoldás lehet, ez a végtelenül letisztult, szimbolikus karácsonyfa.

Mutatós textil

Egy csomó helyen lehet kapni ilyen szép „textil karácsonyfákat”, amiket ki is egészíthetünk néhány egyszerűbb saját dísszel.

Karton karácsony

Szuper geometrikus fák készülhetnek kartonból, amiket meghagyhatunk „csupaszon”, egyszerűbb formájában, vagy felékesíthetünk szép papírdíszekkel is!

Fényárban

Idén legyen maga az égősor a karácsonyfa: látványos, ugyanakkor pofonegyszerű megoldás!

A legszebb emlékek

Megható és nagyon családias lehet egy fényképekből „épített” karácsonyfa, amibe minden szerettünk arcát elrejthetjük.