A design hazai fellegvára egyedi kollekcióval erősít

2017. december 18.
A világhírű Alessi márka Ettore Sottsass építész-designer nevéhez fűződő kollekciója a Code Showroom jóvoltából már Budapesten is elérhető a design szerelmesei számára.

A CODE SHOWROOM neve összeforrt az élvonalbeli olasz designnal és a legmagasabb minőséggel, legyen szó akár a forgalmazott bútorokról, akár belsőépítészeti tervezésről, home styling vagy home staging szolgáltatásról.

Az első bemutatóterem az impozáns Andrássy úton nyílt meg 2002-ban. A cég tevékenységi körének és termékpalettájának bővülése után költözött a mai, közel 500 négyzetméteres, Nagymező utcai üzlethelyiségbe. A Code, mint brand, rendkívül nagy hangsúlyt fektet a design mindennapi életbe történő tudatos integrálására.

A luxus, mint életfilozófia

Az olasz designtermékek széles választékát forgalmazó bemutatóteremben több tucat luxusmárkát találunk, köztük olyan világhírű brandeket, mint a hazai piacon kizárólagosan képviselt Arclinea, B&B Italia, Maxalto, Knoll, Porro vagy a Minotti, amelynek a Code Showroom kiemelt “Concept Store” státuszú partnere. Portfóliójában ezenkívül további olyan ismert brandek szerepelnek, mint a Cassina, az Antoniolupi vagy a Jan Kath. A Code egyedülálló módon terjeszkedett a tengerentúlra is, 2016-ban a kanadai Vancouverben nyitott bemutatótermet, amely fontos mérföldkő a nemzetközi piacra lépésben. A neves hazai munkák mellett fontos referenciákkal rendelkezik a hazai és nemzetközi építész és belsőépítész szakmával való kiemelkedő együttműködés révén Londontól Miamin át egészen Dakarig.

űAz ünnepi szezonban azonban a szélesebb közönség által is elérhető designtárgyakat is találhatunk nálunk, ezért néhány éve az egyik legismertebb kiegészítőgyártó, az Alessi kollekciója is elérhető már az üzletben. Az Alessi termékei világszerte ismertek, hiszen ikonikus darabjai és világhírű designerekkel – például az olasz Aldo Rossival vagy a francia Philippe Starckkal – való kollaborációi közül több már a designtörténelem részévé vált. A márka a világ több mint 60 országában elérhető, a Milánó közelében található Alessi Múzeumban pedig leghíresebb darabjainak gyűjteménye is megtekinthető. Az Ettore Sottsass olasz építész-designer tervei alapján készült Twergi gyümölcsöstál a tervező születésének 100. évfordulója alkalmából, 999 darabos limitált szériában került gyártásra, hazánkban pedig csak a Code Showroomban érhető el sok más Sottsass kiegészítő mellett – az Alessi legújabb és legismertebb designdarabjaival együtt.