Ünnepi asztalteríték egyszerűen!

2017. december 22.
Most, a karácsonyi időszak végén ideje a figyelmünket kicsit az ünnepi asztaldekor felé is fordítani. Következzenek szuper stílusos terítési tippjeink, Bánhidi Dórától, a PandArte blog szerzőjétől.
Minimalista kompozíció

Nagyon izgalmas az idei karácsony, én még ennyit nem készültem az ünnepekre! Nem csak az ajándékokra gondolok, most a december 24-ei vacsora is izgalmas lesz, hiszen én főzök. A menü lassan összeállt, amit szerettem volna stílusosan tálalni, így készítettem egy gyönyörű ünnepi próbaterítéket, ami annyira jól sikerült, hogy nektek is megmutatom!

Tényleg idén terítek meg életemben először ennyire szépen és felkészülten, nagyon jó érzés volt kigondolni a kis koncepciót és megvalósítani az ötleteket. A végeredmény mindenkinek nagyon tetszett, a segítséget pedig külön köszönöm az anyukámnak.

Monokróm elegancia

Kezdjük az alapokkal: az egyik legfontosabb a tányérok kiválasztása. Végre sikerült olyanokat találnom, amelyek igazán tetszenek. Tényleg évek óta vadászom az olyan darabokat, amikben azért van egy kis design, de nem drágák, hát a PEPCO-ban megtaláltam!

Egyébként az összes többi dekorációt és a terítőt is ennek a boltnak köszönhetem. Szóval, a tányérok pipa, a másik fontos lépés pedig a színvilág kitalálása volt. Én most a fehér-szürke-ezüst mellett döntöttem, amit pasztell gömbdekorokkal egészítettem ki.

A gömbdíszek nem csak a fán mutatnak jól

A gömbdíszeket boros poharakba és sütitartóba rejtettem, így igazán mutatósak. Persze majd egy másik pohárból isszuk az italokat… 🙂 A tortatartó még nagy kedvencem, nagyon cuki kis darab a szalaggal az oldalán. Lehet rá tortát tenni, de péládul az adventi koszorú és más gyertyák is nagyon jól mutatnak rajta – hiszen nem kell mindent rendeltetésszerűen használni.

Nagyon szép darab még az ezüstös váza, amibe fenyőágakat és betoncsillagokat tettünk, utóbbiakat rendhagyó módon mi most nem felállítottunk, hanem az asztal közepére tettük őket, és két-két ezüst csillagos gyertyát tettünk rájuk. Gyertyákból sosem elég ebben az időszakban.

Gyertyák minden mennyiségben

Szóval én idén a minimalista asztalteríték mellett döntöttem, nekem nagyon tetszik a letisztultsága és az ünnepi hatása együtt. Remélem ti is találtok benne olyan ötletet, amit hasznosítani tudtok az ünnepi teríték megalkotásakor.