Látványos ünnepi dekoráció egyszerűen!

2017. november 28.

Egy nagyon látványos és stílusos dekoráció elkészítését mutatom most be nektek, amit egyébként nagyon könnyű megcsinálni! Szerintem ajándéknak is szuper ötlet! Én elhatároztam, hogy idén maximum egy meglepetést vásárolok, a többit én készítem, ha ezzel ti is hasonlóan vagytok, érdemes ellesni a lépéseket.

Képzeljétek a PEPCO Home Deco nagykövete lettem, aminek igazán örülök, mert nagyon szeretem a lakáskiegészítőiket. Igazán szépek, követik a trendeket és nem utolsó sorban, megfizethetőek, így eddig is örömmel vásároltam ott. Az ünnepi időszakra, ha lehet még cukibb dolgokat találtam, mint eddig, úgyhogy érdemes lesz követnetek ezeket a bejegyzéseket!

A mostani dekorációhoz is a PEPCO-ban szereztem be ezeket a látványos díszeket, amik olyanok, mintha egy kis téli világot zártak volna bele a gömbökbe. Én Ármin miatt pedig kifejezettem örülök, hogy műanyagok, és nem üvegből készültek, idén messze elkerülöm még azokat a díszeket! A gömbökhöz már csak egy képkeretre van szükségetek, meg szalagokra, de lássuk is a lépéseket!

Így készült az ünnepi dekoráció

Tulajdonképpen ez egy olyan dísz, amit ajtóra és falra is fel lehet függeszteni, nekem most mégis inkább csak az tetszett, hogy nekitámasztottam a falnak, lent a nappaliban a komódunkon… Így legalább szöget sem kellett sehova sem beütni.

Első lépésként lemértem a 30×40 cm-es képkeretemhez, hogy milyen hosszúak legyenek a szalagok, amiknek a végén ott lebegnek a gömbök. Nálam ez: 15 cm, 22 cm és 28 cm lett, ezek a szimpla méretek, vagyis ha ti is így szeretnétek felkötni, akkor dupla ekkora szalag kell. A mérés után egyszerűen csak átfűztem a dísz tetején, és összekötöttem.

Ha ez mind a három gömbbel megtörtént, akkor jöhetnek a masnik. Én most ezt a kétfajta szalagot választottam, szerintem nagyon szépen kiegészíti egymást ez a zsákszerű anyag és az elegánsabb, bordó szatén. A képeken látható módon megkötöttem a masnikat, amihez azért Anyukám segítsége is kellett, van mit gyakorolni rajta, persze lehet, hogy másnak ez nagyon könnyen megy. A két masnit összeragasztottuk ragasztópisztollyal.

A masnik után először a három gömböt ragasztottam fel, majd a végén, a bal sarokba a masnikat, így a legrövidebb gömb egy kicsit beljebb került a szélsőhöz képest. És ennyi az egész! Mutatós, szép és ajándékozható.

A variálási lehetőség pedig végtelen, hiszen a képkeret stílusa is lehet többféle, a színéről nem is beszélve. A gömbök különböző méretűek is lehetnek, de akár figurás karácsonyi díszekkel is el lehet készíteni, vagy keverve a kettőt:) A szalagok színe, mintája és textúrája megint csak ízlés kérdése, úgyhogy mindenkinek el lehet készíteni egyénileg!

PandArte

És vajon mi kerüljön az ünnepi asztalra?