Matricák, amelyek felvidítanak

2018. január 02.
A PandArte bloggere olyan magyar falmatricákat ajánl nektek, amelyek színessé és vidámmá varázsolják a mindennapjainkat!

Egy cuki grafikus pár olyan matricákat készít, amik bármilyen sima felületre tökéletesen passzolnak! Szóval nem csak a falra lehet ragasztani őket, hanem üvegre, műanyagra, csempékre, papírra vagy éppen a tányérainkra is. Ők a JUSTa csapata, akik igazán színessé és vidámmá varázsolják a mindennapjainkat!

A JUSTa csapat tervezői, Juca és Roland, a főnökük pedig Miyo (cica). Ő osztja be az idejüket, jelzi, hogy mikor kell enni, mókázni és esténként rendszeresen elzavarja őket a gépektől, hogy most már ideje pihenni. Mindketten grafikusként dolgoznak, több mint 10 éve és 6 éve boldogítják egymást a magánéletben is.

„Falmatricákat készítünk, ezek a JUSTa Sticker-ek és vannak grafikáink, a JUSTa Print-ek. A matricáink nagy része sablonozható. Ez azt jelenti, hogy a csomagban van egy sablon, aminek a segítségével méricskélés és falfirkálás nélkül szabályos mintát lehet kialakítani. Klassz dolog! Ráadásul emiatt könnyen kombinálhatóak egymással az egyes minták és színek. Ezt be is mutatjuk a JUSTa Hack rovatunkban. Vannak szettjeink is, amik több formát tartalmaznak. Ilyen például az abszolút kedvenc, az erdő. A legújabb termékünk, ami szintén Sticker, pedig a Tiny Faces, amit nagyon imádunk. Ez egy készlet, amivel kisebb tárgyaknak lehet cuki arcokat varázsolni” – meséli Juca.

Milyen a munkamegosztás köztetek?

Erre nehéz válaszolni, mert mindenki mindent csinál. De az alap felállás az, hogy Roli foglalkozik a weboldallal és a gyártással, én pedig a social médiával és az ügyintézéssel, de folyamatosan segítünk egymásnak. A termékfejlesztés pedig mindig közös munka. Szóval mondhatjuk, hogy közösen csinálunk mindent. Miyo általában csak szemmel tart minket.

Mi jellemző a matricáitokra?

Már a kezdetek kezdetén azt tűztük ki célunknak, hogy egy olyan terméket hozzunk létre, ami kreatívan használható, variálható és vidámságot okoz. Nagyon örülünk neki, hogy egyre többen látják ezt a lehetőséget a mintáinkban és bátran használják, kombinálják őket.

Az is jellemző, hogy minden mintánk viszonylag kicsi, de ha ezeket összerakod, akár szabályosan, akár összevissza, elég nagy felületet képez és olyan mintha kitapétáztál volna. Viszont mellőzi a tapétázással járó hercehurcát, hogy szakembert kell hívni, el kell pakolni mindent, napokig káosz van a lakásban, stb. Mi azt szeretnénk, ha a matricázás egy klassz közös program lenne, ezért is terveztük felhasználóbarátra.

Nézd meg a galériát!

12 fotó megtekintése

Miért pont matricák?

Úgy gondoltuk, hogy a hazai piacon nem igazán vannak olyan falmatricák, amik a letisztult, modern design-t képviselik. Legtöbbjük túlságosan harsány, rikító és olyan technikával rakható fel, amihez azért kell egy kis kézügyesség, rutin. Ezért elővettük a grafikus és dekoratőr tapasztalatainkat és nekiláttunk a tervezésnek, hogy egy mindenki számára használható, klassz designterméket hozzunk létre. Mert a falmatrica amúgy egy nagyon hasznos dolog. Egyrészt nem kell a festéssel, tapétázással járó macerákat átélni vele. Másrészt visszaszedhető, ezért könnyedén változtatható vele a szoba hangulata.

Hogyan és hol készülnek?

Mivel grafikusként is home office-ban dolgozunk, ezért adott volt, hogy otthon alakítsuk ki a műhelyünket is. Így bekerült a stúdiónkba egy műhelyasztal, ahol felvágjuk méretre a fóliákat, a kivágott mintákat feldaraboljuk, lenyúzzuk, csomagoljuk… Mindent úgy alakítottunk ki, hogy gördülékeny legyen a gyártás. Sok-sok tervezés, tesztelés van mögötte, de mondhatjuk, hogy egy tökéletes kis manufaktúrát hoztunk össze 🙂 Szóval mi készítünk mindent az otthonunkban.

Hova és milyen helyiségekbe lehet felhasználni őket?

Speciális falfóliából készülnek a mintáink, ezért alapvetően falra ideálisak, de bármilyen sima felületre tökéletesen feltapadnak, mint például fa, üveg, fém, papír, műanyag. Vízállóak, ezért nyugodtan használhatóak csempén is. Tulajdonképpen bármilyen beltéri helyiségben jól mutatnak. Nálunk mindenhol és mindenen van.

PandArte