Kipróbáltuk: duplán jó, avagy a négykezes masszázs

2018. január 03.
Egy kényeztető, langyos olajjal végzett masszázs nemcsak a testre, de a szellemre is pihentető hatással van. Ha pedig a masszázst két ember végzi, garantált, hogy néhány perc után megérkezünk az alvás és az ébrenlét határára, ahol a legtökéletesebb az ellazulás.

Egy kényeztető, langyos olajjal végzett masszázs nemcsak a testre, de a szellemre is pihentető hatással van. Míg a masszőr keze végigsiklik a testünkön és célirányos mozdulatokkal kezelésbe veszi izmainkat, testünk idegvégződéseit, igyekszünk ellazulni és átadni magunkat a pihenésnek. Egyéntől függően, kinek gyorsabban, kinek lassabban megy a kikapcsolódás. Viszont, ha a masszázst két ember végzi a testünkön, garantált, hogy néhány perc után megérkezünk az alvás és az ébrenlét határára, ahol a legtökéletesebb az ellazulás.

Bevallom őszintén, először zavarban voltam. Nem tudtam elképzelni, milyen lehet az, amikor egyszerre két idegen ember ér hozzám, és négy kéz masszírozza át a testemet. Tapasztalatom szerint akkor sikeres egy masszázs, ha megvan a bizalom a masszőr és a vendég között, két ember esetében sokkal könnyebben megy az egymásra hangolódás, mint háromnál. A budapesti Aria Hotel Harmony Spa részlegében két kedves terapeuta hölgy várt rám, akik oly természetességgel készítettek fel a rám váró élményekre, amitől minden szorongásom azonnal elszállt.

A relaxáló, négykezes masszázs Indiából származik, selymes olajjal végzik, amit a bőrünk azonnal magába szív. A kényeztetésen és a gyógyításon túl a masszázs egyéb pozitív hozadéka, hogy az olaj maximálisan hidratálja, táplálja a bőrünket, pláne akkor, ha a masszázs után néhány percre bemerészkedünk a nedves gőzbe. A melegben kinyílnak a bőrünk pórusai, amiken keresztül a maradék hatóanyag is beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe, és így a hidratálás hosszabb távon is működni fog.

Két kéz, gyorsabb ellazulás

Nekem öt percre volt szükségem ahhoz, hogy teljesen kizárjam a külvilágot és átadjam magam a lebegésnek. A két terapeuta egymásba folyó mozdulatainak hatására éreztem, hogy beindul az energiaáramlás a szöveteimben: kellemes zsibbadás lett úrrá bőröm minden négyzetcentiméterén. Lelkemben pedig szép lassan visszaállt az elmúlt időszak nagy rohanásiban megtört harmónia, ami végtelen jó érzéssel töltött el. Az álom és az ébrenlét határán szellemem is megpihent, gondolataim nem ugrándoztak egyik megoldandó feladatról a másikra, sikerült lecsendesíteni őket. A gyors ellazulás titka abban rejlik, hogy a két terapeuta szinkronban végzett mozdulatai összekapcsolták testem végpontjait: a talpamon található idegvégződéseket a fejemen találhatóakkal, és ezek egy időben történő stimulálásával sokkal gyorsabban megy a relaxálás. A mozdulatok koreográfiája nem volt előre megírva, a két terapeuta egymásra és rám hangolódva irányította a masszázs erősségét.

Gyorsan eltelt a hatvan perc, időérzékemet teljesen elveszítve, mint egy mély álomból visszatérve nyitottam ki a szememet a végén. Szerencsére nem kellett sietve visszatérnem a hétköznapokba, a nedves gőz után még finoman ébresztgethettem testem és lelkem a szálloda spa részlegének kényelmes pihenőjében azon meditálva, hogyan tudom ezt a végtelen nyugalmat továbbvinni életembe.

További információk: www.harmonyspabudpest.com