#StyleLife: Rea Mueller, transzgender influencer

2018. január 12.
Ugyan már fiúként is aktív volt a közösségi médiában, a nagy berobbanást egy kultikus coming out videó hozta meg Rea Mueller számára. Nem tartja magát aktivistának, mégis rengeteg fiatal példaképe az online influencer, így komoly felelősség van a vállán. A véleményvezér szerepkörről és természetesen a kedvenceiről is kikérdeztük Reát.

Ha jól tudom, egy kultikus YouTube videóval törtél be igazán a közösségi médiába. Mennyire volt tudatos az akkori megszólalásod, és milyen volt a visszhangja? 

A korábbi internetes múltamra való tekintettel (Youtube-Adykaa) mindenképpen szerettem volna egy videót, amiben elmagyarázhatom az életem egyik fontos részét, amely iránt mindig is nagy volt az érdeklődés, a találgatás. Tudatosan és felépítetten készült a coming out videó, a visszhang pedig fantasztikus volt. Több dolgot adott az életembe, (és mások életébe is!) mint amit valaha  gondoltam volna.

Hogy érzed, célt ért a videó?

Szerettem volna, ha az emberek kicsit jobban megértik általa, hogy a világ nem csak fekete-fehér, mindenki másképp éli le a maga kis idejét, és nincs olyan, hogy “normális” vagy “más”. Nem vagyok aktivista, nem szeretem, ha az emberek dobozba zárják önmagukat vagy másokat, ha jelzőket ragasztgatnak egymásra. Soha nem is akartam egy transznemű jótündér lenni, ennél több üzenetem volt.

Mennyire kezeled nehezen a negatív visszajelzéseket?

Természetesen engem is szoktak negatív kritikákkal illetni. Úgy gondolom, rendelkeznünk kell egy egészséges öntudattal, önképpel, egy olyan harmonikus és kiegyensúlyozott lelkiállapottal, amiből senki és semmi sem billenthet ki minket. Ha ez megvan, minden csak egy észrevétel, megjegyzés. A harmonikus ember maga tudja eldönteni, érdemes-e a kommentekre egyáltalán figyelmet fordítani, és ha igen, miért. Tudni kell különbséget tenni a pocskondiázás és valódi, építő jellegű kritika között. Okulni kell abból, ami hozzáadhat valamit az életünkhöz, és eldobni azt, ami csak hátráltat. 

Van példaképed a közösségi médiában? Sok embert követsz?

Nincs példaképem, szeretek magamra úttörőként tekinteni. Nagyon kevés embert követek, a környezetemből is csak a közelebbi hozzátartozóimat. Ezen kívül YouTube-on, Instán pár hírességet, akiket szívesen elnézegetek.

Mit gondolsz, miben rejlik a közösségi média népszerűsége?

A közösségi média valahol a világunk, a társadalmunk tükörképe. Ugyanakkor egy teljesen más hely, ahol az emberek másképp élhetik meg önmagukat és életüket. Rengeteg üzenetet, tanítást, élményt adhatunk és kaphatunk egyaránt általa, amely azt hiszem, mindenkinek mást jelent, de mind gazdagabbak lehetünk a segítségével.

Érzed annak a súlyát, hogy véleményvezér lehetsz mások számára fontos társadalmi kérdésekkel kapcsolatban?

Igen, igyekeztem is mindig ennek megfelelően megnyilvánulni. Az efféle “erőnek” úgy gondolom súlya van, a korábbi szórakoztatásnál sokkal többet akartam/akarok adni másoknak, mert végső soron mind egymást oktatjuk, egymástól tanulunk a világban.

REA KEDVENCEI

  1. Kedvenc ruhadarab: farmer, kardigán
  2.  Kedvenc dal: Dead or Alive – You Spin Me Round (Like a Record)
  3. Kedvenc kiegészítő: a gyűrűm
  4. Kedvenc hely: ahol közel lehetek a természethez: hegyek, erdők…
  5. Kedvenc szépségtermék: Yves Rocher Sexy Pulp szempillaspriál