Egyszerű és bájos húsvéti dekorációk

2018. március 29.

A legcukibb asztaldísz

Lehet ennél cukibb egy főtt tojás? Az alábbi végtelenül egyszerű, mégis nagyon kedves asztaldísz feldobja majd a húsvéti étkezéseket, főleg, ha néhány barkaágat, vagy egy csokor friss virágot is elhelyezünk az asztalon.

Rusztikus virágcsokor

A legegyszerűbb tavaszi dekorációs megoldás egy csokor virágcsokrot vásárolni, de ha már ünnep, dobjuk fel egy kicsit a dolgot! Például rendezzük a színes virágokat egy szép, rusztikus vödörbe, rakjuk egy régimódi sámlira vagy székre őket és máris kész a városba csempészett parasztház-hangulat. Válasszunk különböző színű tulipánokat a még vidámabb összhatásért.

Húsvéti koszorúk

Koszorút bármilyen ünnepre (sőt, akár évszakra) készíthetünk, és persze itt is választhatjuk a minimalista, letisztult megoldást. Rakjunk össze koszorút húsvéti tojásokból, amik lehetnek színes vagy ilyen menő, egyszínű darabok. A tavaszi időszakban végig simán kint maradhat a bejárati ajtónkon.

Fészek másképpen

A gyerekes háztartásokban már biztos javában készülnek a húsvéti fészkek, de magunknak is csinálhatunk egy szép, szimbolikus verziót. Dolgozzunk barkával, friss virágokkal és néhány egyszerű, pasztellszínű tojással. Rendezhetjük őket a képen látható kosárba, de akár egy szebb üvegvázába is!

Bájos apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, és a húsvéti dekoráció is akkor lesz igazán kedves, ha figyelünk az apróságokra. Egy répamintás párna, vagy néhány ügyesen elhelyezett, textilből varrt nyuszi nagyon feldobhatja a lakást, ráadásul az organikus (hatású) anyagokkal még több természetességet csempészhetünk az otthonunkba.

Egyszerű, de nagyszerű

Ha van otthon néhány befőttes üveg, percek alatt készíthetünk kedves, egyszerű lakásdekorációt. Fessük le őket vidám – mondjuk élénksárga, halványkék vagy barackszínű – matt festékkel és állítsunk beléjük egy szép csokrot, esetleg tojásokkal feldíszített ágakat.