5 jel, hogy ideje munkahelyet váltanod

2018. április 09.
Nehéz elszakadni egy megszokott, szeretett munkahelytől, de fontos felismernünk, ha egy állás már nem tartogat új kihívásokat vagy elvesztettük volna a munkánk iránti szenvedélyünket.

Nincs lehetőség a fejlődésre

Könnyű belekényelmesedni egy munkába, pláne, ha még szeretjük is munkahelyünket. De fontos felismernünk, ha már nincs előrelépési lehetőség, hiszen egy ideális munkahelyen az ember tud fejlődni, új készségeket elsajátítani. Ha nem tanulsz már semmi újat, ideje új kihívások után nézned.

Többet tudsz a főnöködnél

Elég frusztráló, mikor olyan embertől kapod az utasításokat, aki kevésbé ért a szakmához, mint te. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy olyan ember hoz döntéseket a munkahelyeden, aki nem elég kompetens – te tényleg egy ilyen helyen akarsz dolgozni?

Fotó: Profimedia – Red Dot

Már nem ugyanaz

Akár egy párkapcsolatban, van, hogy egyszerűen kifullad a munkád iránti szenvedély, és már nem tudsz olyan lelkesedéssel dolgozni. Márpedig ha utálod a munkahelyedet, muszáj váltani, csak úgy maradhatsz motivált, ha szereted, amit csinálsz.

Az egészséged bánja

Manapság egyre több ember fordul pszichológushoz, masszőrhöz, coach-hoz vagy reiki mesterhez a munkahelyi stressz miatt, ami nemcsak szorongást, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Nincs az a karrier, ami megérné, hogy rámenjen az egészséged!

Aki lemarad, kimarad

Úgy érzed, mindig te értesülsz utoljára a munkahelyi dolgokról, kimaradsz a fontos meetingekből, soha nem te kapod a következő nagy projektet… Sajnos van úgy, hogy az ember kiszorul vagy eleve be sem jut abba a bizonyos belső körbe, ahol a lényeges döntések születnek – mivel ez egyáltalán nem hajtja a karrierünket, nem érdemes egy ilyen munkahelyen maradnunk.

Quartz