Több, mint 200 mese egyetlen applikációban

2018. április 10.
Tömd tele a mobilodat izgalmas, interaktív mesékkel, amikkel játszva fejlődhetnek a gyerekek! Bloggerünk, PandArte ma a BOOKR Kids applikációt mutatja be nektek.

Egy fiatalokból álló lelkes magyar csapat pár éve fejleszettett egy olyan applikációt, amivel zsebre vághatunk egy egész mesekönyvtárat! Szerintem zseniális ötlet, régóta követem a munkájukat, most pedig már aktív olvasói is vagyunk a meséknek, hiszen Ármin elmúlt két éves. A legjobb pedig, hogy a mi mesénk is életre kelt ebben az alkalmazásban. Ismerjétek meg Ti is ezt a szuper applikációt!

Hasznos, fejlesztő tartalmak

Tabletezni és okostelefonokat nyomkodni manapság már korán kezdenek a gyerekek, főleg ha mi is napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Ez ellen lehet küzdeni, de szerintem felesleges. Azt viszont szülőként elég sokáig tudjuk befolyásolni, hogy milyen tartalmakat nézzenek. Ha Ti is szeretnétek hogy a kicsik hasznosan, fejlesztő hatással töltsék el az időt az okos eszközök előtt, erre szuper lehetőséget nyújt a BOOKR Kids!  Képzeljétek, még reklám sincs benne, ami engem például megőrjít a YouTube-on, ahol kétpercenként megszakítják a meséket, ráadásul sokszor olyan reklámokkal, amik felnőtteknek szólnak!

„A BOOKR Kids egy tabletre és okostelefonra letölthető mesealkalmazás. A név egy könyvtárat takar, ahol interaktív mesekönyvek találhatóak. Azért interaktív egy mese, mert e-book, hangoskönyv és edukációs játék egyben. Olyan komplex meséket tudunk nyújtani vele a gyerekeknek, amik bár megőrzik a könyveket és a történetet – hiszen eredeti illusztrációt és szöveget használunk –, mégis túlmutatnak egy kicsit a papíron, és a gyerekek megváltozott olvasói szokásaihoz igazodva tálalják meg a történeteket. ” – meséli Horváth Dorka alapító és ötletgazda.

Interaktív, de nem pörgeti túl a gyerekeket!

Az applikációban szerintem is ez a legjobb, hogy – ahogy Dorka is említette – a megváltozott olvasói szokásokhoz fejlesztették tovább a könyveket, amik így sokkal interaktívabbak lettek, így jobban lekötik a gyerekeket. Az interaktív formának köszönhetően a gyerekek még inkább részesei lehetnek kedvenc mesehősük kalandjainak, átélve a történet izgalmait, majd a fejlesztő játékoknak köszönhetően könnyebben fel is dolgozzák a hallott és látott történeteket. Együtt izgulhatnak, nevethetnek, sírhatnak a történetek szereplőivel, ami az empátiát is megmozgatja.

A mesék között megtalálhatóak olyan klasszikusok, melyeknek újraálmodott szereplőit mind kicsik, mind nagyok ismerősen köszönthetnek. A kortárs mesék pedig korosztályonként olyan történeteket sorakoztatnak fel, melyek hősei hasonló problémákkal és próbatételekkel küzdenek, mint az őket olvasó, hallgató gyerekek. Ármin kedvencei most azok az állatos mesék, amikben hangutánzások is vannak!

Erdei jógakaland című mesénk is letölthető már!

Ha aktív követői vagytok a blogomnak, már tudjátok, hogy tavaly októberben létrehoztuk a Jógakaland családi vállalkozásunkat, ami a gyerekek játékos fejlesztésével foglalkozik. Többek között megszületett az Erdei jógakaland mesekönyvünk, ami teljesen egyedülálló módon, a mesén keresztül viszi közelebb a gyerekekhez a jógázás alapjait, hogy minél kisebb korban is megismerjék a fejlesztő és stresszoldó hatásait.

A BOOKR Kids csapatát még jóval a könyv megjelenése előtt megkerestük, akik azonnal beleszerettek a történetünkbe! Mindenképpen szerettük volna hogy az ő mesetárukban is elérhető legyen a könyvünk, hiszen animált formában a gyerekek még interaktívabban tudnak tornázni és résztvenni erdei kalandunkban, így még közelebb kerülnek a jógázáshoz, mint életformához. A mesénket tehát már megtaláljátok az újdonságok között is, reméljük nektek is tetszik, mi imádjuk, ahogy az erdei állatok életre keltek, az pedig személyes örömöm, hogy így Ármint is jobban érdekli már a mesénk.

Az alkalmazás használata egyszerű, és internet nélkül is használható

BOOKR Kids Mesetár alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play-ből és az App Store-ból, és a repertoárjából néhány mese mindig ingyenesen olvasható. A teljes tartalma korlátlanul ugyanakkor előfizetéssel (“virtuális olvasójeggyel”) érhető el: amíg van érvényes előfizetésed, addig minden mesét elérsz, az előfizetésed lejárta után viszont csak azokat, amik az adott időszakban egyébként is ingyenesek. Előfizetés nélkül a korábban letöltött könyveid sem tudod olvasni, csak az előfizetés megújítása után.

A Mesetár jelenleg 1, 3 és 6 hónapos előfizetésekkel érhető el. Az 1 és 3 hónapos előfizetések automatikusan megújulnak, a 6 hónapos előfizetés lejárta után pedig vagy az alkalmazáson belül vagy a honlapunkon keresztül van lehetőség azt megújítani. Az előfizetéseket itt találjátok! Az 1 hónapos egyébként 1290 Ft, ami szerintem elég baráti összeg, több mint 200 szórakoztató mesekönyvért.

Az applikációban korosztályra ( 2-11 éves korig) és témakörökre lehet szűrni a meséket, kezelése egyszerű, és ami a legfontosabb, 100 százalékosan ellenőrzött, szakemberek által jóváhagyott, gyerekbarát történetek szerepelnek. Ami pedig nagy bónusz még, hogy azok a mesék, amiket letöltöttettek a mesetáron belül, internet kapcsolat nélkül is annyiszor tudjátok megnézni, ahányszor csak szeretnétek:) Vagyis péládul amikor úton vagytok, és nincs s közelben WiFi, nem is lesz rá szükségetek.

PandArte