Szexrehab: milyen az a szexfüggőség?

2018. március 18.
Tényleg szexfüggők a zaklató hírességek? Valószínűleg nem, vagy legalábbis nem mindannyian. Bár a külföldi sztárok drága klinikákon gyógyulnak, és Magyarországon is van olyan szakember, aki szexfüggőket kezel, a tudományos álláspont nem egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy ez egy létező betegség-e egyáltalán.

A Harvey Weinstein befolyásos hollywoodi producer szexuális visszaéléseivel foglalkozó tavaly októberi New York Times cikk óta több tucat színésznő, pincérnő, szobalány vádolta meg a férfit azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Volt, aki előtt maszturbált, másokat kéretlenül fogdosott, vagy magát fogdostatta, masszíroztatta, mindezt úgy, hogy rengeteg ember tudott róla. És senki nem szólt. A következményeket ismerjük, tavaly ősz óta a világon mindenhol bátor nők és férfiak álltak elő és beszéltek az őket ért és korábban tabunak számító szexuális visszaélésekről.

Fotó: Unsplash/Thought Catalog

Harvey Weinstein mellett sok amerikai és magyar férfiról is kiderült, hogy visszaélve befolyásukkal, nőket és férfiakat zaklattak. A Time magazin idén januárban 123 amerikai közszereplőt listázott, akiket a Weinsten-botrány óta zaklatással, szexuális visszaélésekkel vádoltak. A molesztálók közül sokan tagadták, hogy valóban zaklatták volna vádlóikat, mások azonnal bocsánatot kértek, és többen voltak olyanok is, például maga Weinstein vagy Kevin Spacey, akik arra hivatkoztak, hogy betegek, szexfüggők, és azóta kezeltetik magukat.

A folytatást keresd az áprilisi Marie Claire-ben!