Készíts cukor- és tejmentes csokis jégkrémet!

2018. június 24. |

Szabó Jucus, az 5hozzávaló bloggere megmutatja nektek, hogyan tudtok hozzáadott cukor nélkül, tejmentesen jégkrémet készíteni pillanatok alatt. Kedvencünk a csokoládés-avokádós! De elkészíthetitek csupa gyümölcsből is!

 

CSOKOLÁDÉS- AVOKÁDÓS  JÉGKRÉM

Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés

Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):

– 1 érett avokádó
– 1 érett banán
– 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
– 5 dkg étcsokoládé
– 7-8 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz

Szükséges eszközök:

– turmix
– kés
– vágódeszka
– jégkrém készítő formák

ELKÉSZÍTÉS

  1. A banánt és az avokádót hámozzuk meg, és szeletekre vágva tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a kakaót, a szűrt vizet is, és keverjük össze jó alaposan.
  2. Vágjuk fel kisebb darabokra a csokoládét.
  3. Öntsük egy kevés keveréket a jégkrém formákba, majd szórjunk bele a csokoládéból, aztán megint egy kis keverék, megint egy kis csoki és a végén osszuk szét a maradék keveréket.
  4. Legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.

Tipp: Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie a keveréknek. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.

A csupa gyümölcsös jégkrémek receptjeit ITT találjátok!

Kipróbálnátok a csokis tápiókapudingot vagy a zöldséges palacsintát is?

Fotó és szöveg: Szabó Jucus

www.5hozzavalo.hu

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró