Zen – teljes nyugalom az otthonunkban

2018. július 12.
Egy-két szobor, díszkövek, fém tálak, nyugtató idézetek kis táblákon, gyertyák és a hozzájuk passzoló kis bambuszok. A PandArte bloggere megmutatja nektek, hol talált rá a tökéletes, zen hatást biztosító bútorokra és dekorokra.

A Zen vallás és filozófia üzenete, hogy megszabaduljunk a káosztól, a tudatot terhelő nyüzsgő gondolatoktól. Lényege az egyszerűség, abban segít minket, hogy elengedjük a felesleges dolgokat amik akadályozzák a szellemünk szabad áramlását. Ez a nézet rendezett, letisztult, harmonikus otthon megteremtésére ösztönöz, ahol minden nap megélhetjük ezeket a pozitív energiákat!

Tipp: Kezdd el átalakítani először a hálószobádathiszen az legfontosabb helyszíne a nyugalomnak!

A zen stílusú lakás fő motívuma természetesség, ezért nagy hangsúlyt kap a természetes alapanyagok használata. A fa és bambusz bútorok a dominánsak, amiket esetleg fémmel és kővel egészítenek ki, ha a szerkezet megkívánja. Színekben is a felhasznált anyagok nyers színei a jellemzőek: a fa és bambusz színei, a nyers len, a fehér pamut, a tört fehér rizspapír, egy kevés fekete és barna.

Tipp: Abszolút természetközeli hatást tudsz elérni tapétákkal is!

A természetes anyagok  kő és fa – ötvözése, valamint a meleg tónusú színek használata barátságossá teszik a letisztult tereket. Minták terén törekedjünk az egyszerű és egyféle verzióra, hiszen a sokféle minta nincs nyugtató hatással az emberi érzékekre! A dekorok, díszítőelemek halmozása sem ajánlott, helyette inkább találjunk egy-két kedvenc tárgyat, amik jelentős energiával töltik be a teret.

Tipp: A nappaliba is válasszunk olyan ülőgarnitúrát, és más bútorokat, amik vagy a fa, vagy a kövek színeivel harmonizálnak. Egy ilyen hangulatos asztali lámpa pedig „must have” darab, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen zavaróan erős a fénye!

Az az igazi, ha a zen stílus a kertünkben is folytatódik:) A legjobb, ha a kertünkben az összes világot alkotó elemből ( föld, víz, tűz, fa, fém ) megtalálható egy kicsi. Ezeknek az alkotó elemeknek mind jelentésük van! A főszempont itt is a kifinomultság és letisztultság, na meg persze a természetközeliség. Nagyon szép bútorokat és kiegészítőket találtam itt!

PandArte