Mi az, ami mindig a pénztárcádban legyen, és mi az, ami soha

2018. augusztus 19.
Jó esetben a pénztárcánkban minden benne van, amire szükségünk lehet, de semmi olyasmi, ami pótolhatatlan lenne, ha elveszítenénk. Elmondjuk, mi kerüljön bele és mi ne!

Fotó: Unsplash.com

Egyszerre csak két kártya

Nem valószínű, hogy két hitelkártyánál többre is szükséged lenne egy nap, viszont így nem fognak hajmeresztő tartozást csinálni neked, ha esetleg elveszne a pénztárcád. Ilyenkor az is problémát jelenthet, hogy addig nem tudunk vásárolni, míg meg nem érkezik az új kártya. Kettő bőven elég lesz!

Útlevelet soha

És ha lehet, az irataidat is inkább külön tárold! Ha a bankkártyáddal együtt az irataid is elvesznek, eléggé meg vagy lőve, ráadásul sok kellemetlenség lehet az új papírok elintézése. Az olyan iratokat, amire nem lehet szükséged a hétköznapokban (például az útlevelet) inkább hagyd otthon, a személyidet pedig ne a tárcádban hordozd.

Nem kell a túl sok blokk

Inkább fényképezd vagy szkenneld be őket és rendszerezd mappákba a fontos darabokat. Egy csomó helyet elfoglalnak a tárcádban és egy idő után úgysen tudsz majd kiigazodni köztük!

Segítő bébi

Ha van gyereked, ha nincs, megéri berakni a tárcádba egy kisbabáról készült fényképet! A University of Hertfordshire kutatása szerint egy kisbabáról készült fotó rengeteget segíthet, hogy elveszett tárcád visszakerüljön hozzád: a kutatásban az esetek 88 százalékában visszaadták a babafotót rejtő tárcát.