Szuper ötletek szűkös előszobákba

2018. október 04.
Mivel az előszoba az első tér, ami a hozzánk érkezőket fogadja, nem árt ha mutatósan és praktikusan alakítjuk ki. Ennek pedig az sem lehet akadálya, ha történetesen csak néhány négyzetméter áll a rendelkezésünkre.

Egyetlen bútorral

Ha tényleg nagyon kevés a hely, egyetlen jól megválasztott bútordarabbal is „kijelölhetjük” az előszoba terét. Egy praktikus szekrény jó tárolója lehet a cipőknek vagy sálaknak, a tetején pedig szintén sok minden elférhet. Ne ijedjünk meg a ferde falaktól sem, a fenti példa jól megmutatja, milyen remekül kihasználhatóak!

Polcold fel!

Az igazán minimalista megoldásokhoz elég egy (vagy kettő) lebegő polc, ahogyan a fenti képek is látható. Persze őrült sok helyünk nem lesz, mégis jól mutat, ráadásul néhány dzseki és kulcscsomó bőven elfér majd rajta.

Foglalj helyet

Ha nem tudunk „rendes” előszobabútort vagy hosszú padot tenni a bejárati ajtó közelébe, válasszunk egy egyszerű, légies széket! Nagyon hálásak leszünk majd érte egy-egy makacsabb cipő felhúzásánál, és még dekorációs elemnek sem utolsó. És ha már itt tartunk: a padlóra állított képek és festmények kimondottan bohém hangulatot keltenek!

Laposan

A lapos tárolók és beépített bútorok az extraszűk előszoba legnagyobb barátai. Érdemes szétnézni a piacon, hiszen manapság rengeteg egyedi és ötletes megoldás közül válogathatunk!

Csak könnyedén

Néhány könnyed, légies bútorral nagyszerű tárolási lehetőségekhez juthatunk, miközben nem zsúfoljuk tele a szűkös előszobát. Mindenképpen kerüljük a tömör, zárt darabokat, válasszunk inkább skandináv stílusú, nyitott elemeket.