Őszi bakancslista hedonistáknak

2018. október 20.
Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára!

Őszi ízeket alkotni: Gourmet kalandorok, irány a konyha! Végre itt az almás, körtés, sütőtökös piték szezonja, a forró, fűszeres krémlevesekről nem is beszélve!

Kirándulni a színes erdőben: Túracipőt, pulóvert fel, és vessük bele magunkat az őszi természetbe! Gyűjtsünk a talpunk alatt ropogó falevelek közül vadgesztenyét, majd pihenjünk meg egy padon és élvezzük, hogy büntetlenül süttethetjük az arcunkat a napon.

Futni a reggeli ködben: Bár elsőre nem tűnik szívmelengető programnak, nagyon is feltöltő napfelkelte közben átfutni az ébredő városon – természetesen megfelelő öltözetben. Hazaérve azért ne felejtsük el megjutalmazni magunkat egy bögre forró teával vagy habos kakaóval.

Bekuckózni egy jó könyvvel: Odakint tornádó tombol és Duna méretű vízfolyam hömpölyög az utcán? Sebaj, vedd elő a kedvenc meleg takaródat és azt a vastag könyvet, amit lusta voltál magaddal vinni a strandra. A kultúrprogramhoz napszaktól függően egy csésze különleges tea vagy egy pohár whisky is dukál.

A Keresztapa filmmaratont tartani: Végy egy szabadnapot, bújj be az ágyba és indítsd el a filmtörténet egyik legnagyobb trilógiáját. Az alvilág hőskorát érdemes egy pohár prémium scotch – például a skótok kedvenc itala, a The Famous Grouse – segítségével is megidézni.

Eltölteni egy délelőttöt kedvenc cukrászdánkban: Messze még a bikiniszezon, most igazán megengedhetsz magadnak egy fűszeres forrócsokival kísért ínycsiklandó desszertet. Nincs is annál jobb, mint az ízek kavalkádjának biztonságában sajnálkozni a kinti szürkeségben rohanó embertársainkon.

Részt venni egy főzőtanfolyamon: Akár egyedül, akár a pároddal vagy barátokkal keresel menő fél napos programot, a manapság nagy népszerűségnek örvendő főzőtanfolyamokat a magadfajta ínyenc kísérletezőknek találták ki. Klasszikus olasz konyha, romantikus francia vacsora vagy venezuelai különlegességek – csak győzzetek választani.

Halloween bulit tartani: Szó szerint értelmezett „finger food”, pókhálóval beszőtt cupcake, szellemes mézeskalács – ha te is tobzódsz a kreatív vendégváró ötletekben, ne fogd vissza magad! Szervezettek egy igazán vérfagyasztó Halloween partit és rázzátok fel az ízlelőbimbóitokat! Az édes fogásokat a hűvös évszakok italával, néhány csepp whiskyvel is megbolondíthatjátok.

Sétálni az őszi Balaton-parton: Bár ilyenkor már nem a Riviéra, azért a Balaton ősszel is remek úti cél! Kevesebb turistát kell kerülgetni, és végre a lángos-hekk párost elengedve belekóstolhatunk a környék valódi ízeibe is.

Wellness-élménnyel jutalmazni magunkat: A legideálisabb verzió természetesen egy all inclusive wellness-hétvége egy világtól elzárt kastélyban, de a vérbeli hedonista a panelban is hedonista. Egy nagy kád forró víz, stresszoldó fürdősó, méregtelenítő arcpakolás és illatos mécsesek – mi kell még?