Jobb orgazmus jár a jó szaglás mellé

2018. október 21. |

Egy kutatás szerint több és intenzívebb orgazmust tapasztalnak azok a nők, akiknek jobb a szaglásuk!

Fotó: Unsplash.com

Valószínűleg senki sem sejtette ezt az összefüggést, de kutatóknak sikerült megállapítaniuk: az Archives of Sexual Behaviour szaklapban publikált kutatás szerint a jobb szaglással jobb és több orgazmus is jár. A kutatás szerint azok a nők, akiknek alapvetően jobb a szaglásuk, alapvetően jobb szexuális élményekkel bírtak és állításuk szerint többször is volt orgazmusuk a kevésbé kifinomult szaglással megáldottakhoz képest.

A kutatók szerint ez abból fakad, hogy a jobb szaglással könnyebben detektáljuk a feromonokat és így eleve könnyebben “kiszagoljuk” az ideális partnert. Arról nem is beszélve, hogy akinek jobb a szaglása, állítólag alapvetően is jobban szinkronban van a környezetével és saját magával, hiszen pontosabban érzékeli a maga körüli világot. A feltevés szerint tehát a jobb szaglás egyrészt kiélezi érzékeinket másrészt segít a feromonok befogadásában is – így vezett a jobb orgazmushoz.

Szóval ha nem is születtünk átlagon felüli szaglással, érdemes lehet ezt az érzékszervet is kényeztetni kicsit a hálószobában, ugyanis úgy tűnik, a különböző illatgyertyák, füstölők vagy illatosított masszázsolajak a vágyakat is felkorbácsolhatják.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?