Jobb orgazmus jár a jó szaglás mellé

2018. október 21.
Egy kutatás szerint több és intenzívebb orgazmust tapasztalnak azok a nők, akiknek jobb a szaglásuk!
Fotó: Unsplash.com

Valószínűleg senki sem sejtette ezt az összefüggést, de kutatóknak sikerült megállapítaniuk: az Archives of Sexual Behaviour szaklapban publikált kutatás szerint a jobb szaglással jobb és több orgazmus is jár. A kutatás szerint azok a nők, akiknek alapvetően jobb a szaglásuk, alapvetően jobb szexuális élményekkel bírtak és állításuk szerint többször is volt orgazmusuk a kevésbé kifinomult szaglással megáldottakhoz képest.

A kutatók szerint ez abból fakad, hogy a jobb szaglással könnyebben detektáljuk a feromonokat és így eleve könnyebben „kiszagoljuk” az ideális partnert. Arról nem is beszélve, hogy akinek jobb a szaglása, állítólag alapvetően is jobban szinkronban van a környezetével és saját magával, hiszen pontosabban érzékeli a maga körüli világot. A feltevés szerint tehát a jobb szaglás egyrészt kiélezi érzékeinket másrészt segít a feromonok befogadásában is – így vezett a jobb orgazmushoz.

Szóval ha nem is születtünk átlagon felüli szaglással, érdemes lehet ezt az érzékszervet is kényeztetni kicsit a hálószobában, ugyanis úgy tűnik, a különböző illatgyertyák, füstölők vagy illatosított masszázsolajak a vágyakat is felkorbácsolhatják.