3 szexmítosz, amiről még 2018-ban is érdemes beszélnünk

2018. augusztus 05.
A szexmítoszok többsége szerencsére már elegendő cáfolatot kapott ahhoz, hogy egy életre elfelejtsük őket. Van azonban még mindig elég, amelyről jó lenne beszélnünk, hogy végleg eloszlassuk a városi szexlegendákat.

1. A női ejakuláció

Igen, létezik! Sőt, létezik néhány technika is, amellyel minden nő számára elsajátítható az ejakuláció. Persze nem mindenkinek kell pornófilmszerű tűzijátékra számítania, de a nők képesek orgazmus (közeli) állapotban a húgycsőből nedvet üríteni, amely sem a vizelethez, sem a hüvelyváladékhoz nem hasonlítható anyag.


Fotó: Unsplash /Marvin Meyer

2. Szex utáni pisilés

Ez az a dolog, amit tényleg érdemes megejtenünk nem sokkal az aktus után. A Prevention szerint azért van rá szükség, mert szex közben a húgycsőbe és a húgyhólyagba akár baktériumok is kerülhetnek, így az extra körültekintés jegyében mindenképpen jó, ha felkeressük a mosdót: a vizelettel együtt ezáltal kipisilhetjük a baktériumokat is.

3. Menstruáció alatt teherbe esni? 

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Az igazság viszont az, hogy a menzesz alatti szexuális együttlétből is lehet baba. Egyes nőknél az ovuláció egybeeshet vagy fedésben lehet a menstruáció idejével, illetve mivel a spermium akár egy hétig is életképes, „megvárhatja” a petesejtet.