10 szuper karácsonyi ajándékötlet

2018. december 07.
Bloggerünk, PandArte nagyszerű ajándékötleteket szedett össze nektek kézműves ékszerektől slow határidőnaplókig.

Csodavilág az ékszerekben- L’arbre Design

Barbara és Levente különleges gyűrűket készítenek a fa és a gyanta párosításával. Mindegyik darab meseszép és teljesen egyedi. A gyűrűk alapját minden esetben egy különleges egzotikus fa adja. A fára ékszergyanta kerül ezután, ami gondos megmunkálással (színezés, csiszolás, polírozás) a végső formáját adja a gyűrűnek. Persze nem csak gyűrűik vannak, fülbevalók, nyakláncok is készülnek, szettekben is.

Vidám színek – RingJuli

Ezek az ékszerek olyan színesek és olyan gömbölyűek mint a francia drazsé. Nagyon tetszik, hogy egyszerűek, letisztult formavilágúak, mégis különlegesek! Ring Juli szépen kombinálja a nagy múltú, hagyományos gyapjú alapanyagot,  a mai modernebb designnal!

Különleges betonvilág – New Accent

Igazán különleges ékszereket készít Fülöp Erika, aki a betont ötvözi az egzotikus földrészekről származó homokkal! A csiszolás révén az ékszer felületén metszetben megjelennek a betonban rejlő apró kavicsszemek, zárványként megmaradt buborékok. Így olyan arcát látjuk a betonnak amely általában a cementréteg alatt rejtve marad. Az ékszerek felületi  mintázata egyedi és megismételhetetlen lesz.

Türkiz tenger – NISE Design

A NISE Design az egzóta fa és a műgyanta korrelációján alapuló ékszermárka. A naturális fa és a mesterséges műgyanta párosát, a nemes ezüst használata teszi egésszé. Kollekcióik e három anyag egymáshoz való viszonyát boncolgatják, néha egyet kiemelve a többi közül, máskor pedig a harmóniára törekedve. Minden ékszerük egyedi kézzel készített darab.

Többfunkciós kendők – Sulyan Design

Bevallom, én ilyen kendőt már adtam Karácsonyra ajándékba,és telitalálat volt! Már nekem is van, persze türkiz színben, szürkével kombinálva. Zsuzsi olyan többféleképpen hordható sálakat, kendőket készít, amikkel a nagy napi rohanásban könnyen fel tudjuk dobni a szettünket! A színek és minták tárháza végtelen, most a legújabb egyébként a Budapest grafikás vonal, de a következő WAMP-on ( december 9. ), érdemes megnézni színes kínálatát!

Okos megoldások – White Lemon

Nőként imádom az okos megoldásokat, finom alapanyagokat, sportosan szexi vonalakat, ez a White Lemon, akinek a ruháit mindig megcsodálom a WAMP-okon!  A következő három vasárnap Ti is megtaláljátok kint a standját, mindenképp érdemes megnézni, mert nagyon jó stílusú rucikat találtok nála, és ami a jó, hogy fiataloknak és idősebbnek is jól állnak!

Svájci tájak – CAMOU Design

Imádom Fehér Beatrix ruháit! Saját fotói, élményei teszik különlegesség a lazán, könnyedén, mégis elegánsan is hordható fazonokat:) Az idei téli kollekcióján Svájc hegyes vidéke, alpesi tájai, növény és állatvilága jelenik meg. Vannak kabátok, tunikák, pulcsik, kardigánok és még táskák is! Szintén örök WAMP-er, úgyhogy Őt is megtaláljátok december 9-én a Millenárison.

A kevesebb több – NON+

Letisztult, új, mégis mindig örök fazonok. A legújabb téli kollekcióban egyaránt fellelhetőek a BASIC vonalat követő minimalistább, sportosabb darabok, és az elegánsabb, extravagáns fazonok is. A kollekció palettáját a finom és hideg árnyalatok játéka jellemzi. A tiszta, feltűnés nélküli, puritán darabok remekül illenek egymáshoz és a korábbi NON+ fazonokhoz egyaránt.

Slow life – Antihatáridőnapló 

Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk? A Slow Budapest anti határidőnaplójával a túltervezést és az ezzel járó hajszoltságodat tudod csökkenteni a 2019-es évben. Azért jött létre, hogy könnyebben visszatalálj a természetes, örömöt adó tempódhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő és mosolyt hozó mindennapokhoz.

Letisztult formák – Malinovka

A Malinovka tárgyak karakterét a nyers grafikák és az átlátható, elvont minták adják. A kivitelezésben a hagyományos, kézi eljárások, a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított, kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét. A letisztult formai megoldások hangsúlyossá teszik az egyszerű, jellemzően fekete-fehér mintákat, így a Malinovka műhelyében valóban eredeti és szerethető, személyes tárgyak születnek.

Kattintsatok PandArte blogjára további remek ajándékötletekért!