Négy szívmelengető ajándék a klasszikus karácsony szerelmeseinek

2018. december 20.
Nem könnyű minden évben előrukkolni olyan meglepetéssel, amellyel valódi mosolyt csalhatunk szeretteink arcára, elkerülve pusztán udvariasságból eredő hálálkodást. Jöjjön a négy kedvenc ajándék tippünk azoknak, akik értékelik a kézműves, és ünnephez köthető apróságokat.

Diótörő csomag a Les Cadeaux de Flore-tól

Ha a te családodban is hagyománynak számított a Diótörő karácsonyi előadásának meglátogatása, vagy szép emlékeket őrzöl a közös családi filmnézésekről, téged is el fog varázsolni Flore ajándékboltja. A mini Versailles-ba csöppenve padlótól a plafonig diótörő figurákkal találjuk szembe magunkat, a dobozokból pedig négyféle variáció közül választhatjuk ki szerettünknek a leginkább testhezálló csomagot. A bolt megálmodói által tervezett ajándékdobozban, a Café Flore cukrásza által készített sós karamell, piemonti mogyoró, kandírozott narancs, habcsók, mézeskalács és természetesen egy karácsonyfára akasztható diótörő figura is helyet kapott. A Les Caudeaux de Flore-ban tett látogatásunkról itt mesélünk bővebben, a diótörő csomagokat pedig honlapjukon tudjátok megrendelni.

2 fotó megtekintése

Ha kíváncsi vagy, mit rejt a doboz, kattints a képre!

ëviköt fülvédők és kesztyűk

Az egyik legromantikusabb helyet választották maguknak a Nos megálmodói. A Váraljában sétálva vintage fotelek jelzik, hogy megérkeztünk Buda egyik antik paradicsomába, ahol a számtalan régiség és szépanyák öröksége mellett a tulajdonosok saját készítésű termékei is kaphatók. Ilyenek például Katona Éva kézzel kötött kiegészítői és pulóverei vagy Hitka Viktória személyes felirataival ellátott porcelánjai.

Évi pulcsijai biztosan nem fognak szembejönni velünk az utcán, mivel mindig olyan fazonnal és színnel dolgozik, amilyet éppen kitalál. A színes kesztyű és fülvédő fantasztikus ajándék lehet legjobb barátnődnek, akinek mindig te fogsz az eszébe jutni, amikor a mínuszokban nem fog szétfagyni a keze, és mindezt a legmenőbb kötöttekben élvezheti.

ViktoriaHitka porcelánok

Mid-century otthonokba vagy csak simán a bolhapiac lelkes kincsvadászainak ajánljuk ViktoriaHitka porcelánokat, amelyek amellett hogy szuperretrók, olyan feliratokkal vannak díszítve, hogy minden reggeli kávé alkalmával mosolyt csalnak majd az arcunkra.

Akárcsak az ëviköt kiegészítőket, Hitka Viki csészéit, tányérjait, bögréit és kancsóit is náluk, a Nosban lehet megvásárolni, de érdemes sietni, amíg az idei készlet tart mert legközelebb már csak januárban ülnek le újabb szépségeket készíteni.

Ghraoui karácsonyi csokoládé kollekciója

A Ghraoui Andrássy úti üzlete maga a téli csodaország, ahol még azt is elhinnénk nekik, hogy az aprólékos, kézzel festett bonbonokat a Mikulás manói készítik. Karácsonyi kollekciójukban olyan nem mindennapi édességeket álmodtak meg, mint a 100%-os gyümölcspürével készített szaloncukrok, a zserbós, mézeskalácsos és bejglis csokoládé, vagy a télapó és hóember formájú tejcsokoládé. Természetesen a klasszikus Ghraoui szív sem került ki a vitrinből, ezek a zöld és fehér karácsonyi dobozba is helyet kaptak. Amiért különösen szeretjük őket, hogy a csupán a legszükségesebb mennyiségben használnak cukrot, és minden egyes szemet szeretettel, kézzel és a legmagasabb minőségű hozzávalókkal készítenek. Ezeket ajánljuk mi minden olyan édesszájú szerettünknek, akinek a csokoládé valódi örömforrás.

Fotók: Bodnár Zsófi