Kedvenc helyünk a héten: Nos

2019. január 02.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Szeretjük azokat a helyeket, amelyből nem igazán létezik még egy hozzá hasonló, ráadásul város egyik titokzatos és magával ragadó pontján működik. Ezen a héten egy nemrégiben nyitó közösségi teret fedeztünk fel, ahol antik kincsekre vadászhatunk, kötni tanulhatunk vagy csak simán beugorhatunk egy kávéra, ha kiszakadnánk kicsit a rohanó valóságból. Bemutatjuk a Nost, a Budai Várnegyed szívében.

Az egykori Szerpentin Szalon három törzsvendége, Katona Éva, Doszpot Gabriella és Hitka Viktória szinte minden nap találkoztak kedvenc helyükön, az antik kávézóban. Amikor a szalon kinőtte magát és elköltözött, a lányok tudták, hogy ideje megvalósítani egy régóta tervezett álmukat, és a régiségbolt helyén megnyitották saját bázisukat, amit Nos névre kereszteltek.

Először az utca neve (Hunyadi JáNOS út 23.) inspirálta őket a névválasztásban, majd egyre többen emlékeztették őket a szó különböző jelentéseire, így van aki például a francia jelentésre asszociál (Mienk).

Ez a hely valójában egy kicsit minden. Főállásuk mellett nagyrészt már nagyrészt itt töltik a mindennapjaikat, és szeretettel várnak bárkit, aki hasonlóan home office-ból dolgozik, és  szívesen teszi ezt egy napsütéses teraszról a Várnegyed inspiráló környezetében, vagy antik bútorok közt, egy kényelmes fotelből, kreatív társaságban.

A régiségek mellett Évi kötött kiegészítőit, pulcsijait, Viki személyes feliratokkal ellátott porcelánjait is megvásárolhatjuk náluk. Ha veszünk valamit, vendégük vagyunk egy kávéra, egyébként borravalóval hálálhatjuk meg a kedvességüket.

Kiknek ajánljuk: minden olyan kreatívnak, aki szívesen tölt időt egy igazán időtlen környezetben, egy varázslatos helyen, inspiráló emberek társaságában.

Mikor: A lányok brunchokat és workshopokat is tartanak a Nosban, amiért érdemes figyelni az oldalukat. Évi a Stitches ’n’ Bitches workshopján például elsajátíthatjuk a puha kötött kesztyűk és fülvédők készítésének technikáját.

7 fotó megtekintése

Galériánkért kattints a képre!

Marie Claire plusz: az érzés, mintha a nagymama nappalijából dolgoznánk egy finom kávé mellett.

Nyitvatartás: kedden és pénteken: 09:00 – 19:00; szerdán és vasárnap: 11:00 – 19:00 óráig.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi