4 filléres tipp, amivel feldobhatod a lakást

2019. január 26.
A tavasz közeledtével sokakban feléled a vágy, hogy kicsit új köntösbe öltöztessék otthonukat, de nem mindig tudunk erre nagyobb összeget fordítani. Szerencsére néhány ügyes filléres trükkel is fel tudjuk frissíteni a lakást!

Borítsd be a bútorokat

Néhány jó textillel csodákat tehetünk: terítsük le az asztalunkat, borítsuk be a kanapét, és máris olyan, mintha új bútoraink lennének! Ez akkor is jó ötlet lehet, ha kicsit megviseltek már a felületek, hiszen egy szép anyaggal elfedhetjük az apróbb szépséghibákat is.

Műalkotások a falon

Hihetetlenül látványos változást tudunk elérni, ha néhány mutatós képpel dekoráljuk a falfelületeket. Nem kell persze méregdrága műalkotásokra költeni: az is elég, ha kivágunk néhány oldalt magazinokból, nyomtatunk néhány ingyenesen letölthető grafikát, esetleg mi magunk készítünk képeket.

Ehető dekoráció

Egy szép gyümölcstál vagy egy narancsokkal tömött láda nagyon jól mutathat a lakásban – és nemcsak a konyhában. Használjunk gyümölcsöket, terméseket, ágakat, egyszóval könnyen és olcsón beszerezhető természetes anyagokat, amikből egyedi dekorációk készülhetnek.

A kevesebb több

Maga a takarítás is felér a lakberendezéssel, hiszen egészen más egy tér összhatása, ha a zsúfolt felületek letisztulnak. Próbáljuk meg kiselejtezni a felesleges holmikat vagy legalábbis inkább zárható tárolókba pakolni a szem előtt lévő cuccokat.