Igen praktikus előnyökkel is járhat a reggeli szeretkezés

2019. február 10.
Rossz lehelet, álmos test, időhiány – csak néhány érv, a reggeli szex ellen, ami miatt sokan inkább az éjjeli hancúrozást választják. Pedig nem is gondolnánk, hogy az ébredés utáni szexnek több egészségre és életvitelre vonatkozó pozitív hatása is lehet!

Fiatalon tart

A Brit Pszichológiai Társaság 2013-as kutatása szerint a heti háromszori (és se több, se kevesebb) reggeli szex azt eredményezi, hogy 7–12 évvel tűnhetünk fiatalabbnak a valós korunknál. Szóval ha van rá időnk és lehetőségünk, ne mulasszuk el ezt a fiatalító kúrát beiktatni a reggeleinkbe.

Csökkenti a fejfájást

A münsteri egyetemen német kutatók végeztek egy vizsgálatot, amely szerint a szex előtti fejfájások 60 százaléka elmúlik aktus közben, hála a nagy mennyiségű endorfinnak, ami szex közben felszabadul.

A spontaneitás öröme

Mivel a reggeli szexet soha nem tervezzük előre, általában több spontaneitás van benne, mint a szokásosabb esti alkalmakkor. Így aztán kellemes meglepetések is érhetnek minket.

Kalóriát éget

Ha este már nem volt kedvünk/lehetőségünk elmenni futni, akkor se keseredjünk el: egy jó kis reggeli testgyakorlás az ágyban kellemes módja lehet a kalóriaégetésnek, nem igaz?

Felébreszti az érzékszerveinket

Reggel, amikor a testünk még félig alszik, és az agyunk sem üzemel százszázalékos kapacitáson, másképp látjuk a dolgokat, mint napközben. A reggeli együttlét igen kellemes módja annak, hogy felébresszük minden porcikánkat.

Időt nyerünk 

Eleve az ágyban vagyunk, szinte teljesen meztelenül… szóval megspórolhatunk jó pár percet, amiket a ruhánk lerángatásával és a kényelmes testhelyzet keresésével töltenénk.

Ezután biztos, hogy jobb lábbal kelünk fel

A reggeli szexnek köszönhetően jól indul a nap: jellemzően rózsaszínben látjuk a világot, jó hangulatunk lesz és elfelejtjük a problémáinkat. Mi lehet alkalmasabb arra, hogy pozitívan vágjunk neki az előttünk álló napnak?

Fotó: Profimédia – Red Dot