5 apró szokás, amivel javíthatod a párkapcsolatodat

2018. október 26.
Itt az ideje bevezetnetek néhány könnyen megvalósítható szokást, hogy harmonikusabb legyen a párkapcsolatotok - tényleg megéri!

Aludjátok ki magatokat!

Talán furán hangzik, de mégis ez az első és legfontosabb párkapcsolati tipp! Fáradtan mindenki stresszesebb, morcosabb, ingerlékenyebb, úgy pedig a másikkal sem könnyű kedvesnek és türelmesnek maradni. Próbáljatok odafigyelni rá, hogy mindketten elegendőt aludjatok, ráadásul ha össze is bújtok közben, azzal is erősíthetitek szerelmeteket!

Bókok, bókok, bókok…

Nem ódivatú szokás bókolni, hanem borzasztóan fontos dolog. A bókoktól érzi a másik, hogy szeretjük, tiszteljük és megbecsüljük őt, ettől pedig sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát a kapcsolatban. Ráadásul néhány kedves szótól garantáltan jobb kedve lesz, ami máris beindíthat egy pozitív körforgást!

Fotó: Unsplash.com

Az érintés ereje

Ugyanolyan fontos, hogy a szóbeli visszajelzések mellett érintéssel is kifejezzük szeretetünket. Ne hagyjuk, hogy az érintések a rutinból adott szájrapuszikban merüljenek ki, figyeljünk oda, hogy időnként megöleljük vagy minden különösebb ok nélkül megsimogassuk, megcsókoljuk a másikat.

Kérj bocsánatot!

Még a jó szokások bevezetése mellett is előfordulhat, hogy néha nem alakulnak jól a dolgok és vitába, ne adj isten veszekedésbe torkollik egy helyzet. Ilyenkor rengeteget segíthetünk, ha képesek vagyunk bocsánatot kérni a másiktól. Egy őszinte, szívből jövő bocsánatkérés a lehető legrövidebb út a kibéküléshez.

Beszélgetős idő

Végül pedig: szánjátok rá az időt a „nagy beszélgetésekre”. Nem a szokásos nap végi eseménydarálásra, hanem a valódi, mély beszélgetésekre, amik valóban időigényesek a rohanós hétköznapokban, de mégis kár lenne kihagyni őket. Gyakori hiba a hosszú kapcsolatokban, hogy a felek ugyan sokat beszélnek, mégis nagyon keveset beszélgetnek igazán.