Idén te is íves kanapét akarsz majd a nappalidba

2019. február 21.
Ez az év a kockázatvállalásé lesz a lakásdekorációban. Mozaikmintásra festett fal, inkább művészi, mint funkcionális szőnyeg, különleges formájú párnák. És meg is érkeztünk a kanapékhoz. Itt is tudnak újat mutatni a tervezők.

A tervezők ezidáig csupán olyan ívelt formájú kanapéval rukkoltak elő, ami inkább volt művészi deklaráció, mint használható bútordarab. Ám 2016-ban megtört a jég. Vladimir Kagan bemutatta ikonikus Serpentine szófájának öblös változatát. Egy csodásan íves plüss kanapét, melynek csak részben van háttámlája. Soha ilyen gyorsan nem került még át luxus bútortrend a mindennapi életbe.


Joggal merül fel a kérdés: nem foglal több helyet a szobából egy öblös kanapé, mint egy hagyományos szögletes, ami illeszkedik a sarokba, a fal mellé? Dehogynem. De jusson eszünkbe, az idei a kockázatvállalás éve! Lehet, hogy kicsit többet foglal a nappaliból, viszont a szobánknak innentől igazi stílusa lesz.  Mutatunk pár példát!

Az íves kanapé meghatározza az egész otthonunk hangulatát: intimitást ad a tereknek, melegséget, vidámságot és jó hangulatot sugároz. És ez az, ami sosem megy ki a divatból!

Fotók: Instagram